کاهش آلودگی ناشی از فسفر در رواناب کشاورزی از طریق تثبیت فسفر در خاک با استفاده از هیومیک اسید

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: همایش ملی علوم مهندسی آب و فاضلاب
  • کد COI اختصاصی: NCWWE01_162
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1237
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سعیده پیغمبرزاده

کارشناس ارشد خاکشناسی دانشکده علوم کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج، ایران

امیرحسین پیغمبرزاده

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی محیط زیست ، دانشگاه صنعتی شریف پردیس بین الملل کیش، ایران

سیدمحمدامین میررضایی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی محیط زیست ، دانشگاه صنعتی شریف پردیس بین الملل کیش، ایران

چکیده

هدف این تحقیق افزایش راندمان فسفر قابل استفاده گیاه و در نهایت تاثیر اسید هیومیک در زمان های مختلف بر میزان فسفر قابلاستفاده خاک و کنترل فسفر شسته شده در خاک و کاهش مجموع فسفر شسته شده در رواناب سطحی می باشد . به منظور دستیابی به این هدف آزمایش گلدانی در شرایط کنترل شده (آزمایشگاه) نمونه برداری از سه نوع خاک در مزارع کشاورزی مرکز تحقیقات برنج شهرستان آمل، استان مازندران از عمق صفر تا 30 سانتی متری با مقادیر مختلف فسفر (mg P/kg 30-17-7) از سه منطقه مختلف به مرحله اجرا در آمد . سه تیمار که تیمار اول استفاده از فسفر به تنهایی ، تیمار دوم استفاده از اسید هیومیک و فسفر و تیمار نهایی استفاده از اسید هیومیک به تنهایی در نظر گرفته شد. تیمارهای اسید هیومیک به مقدار 300ppm و فسفر به مقدار 200ppm به خاک های مورد آزمایش اضافه شده . در فواصل زمانی مختلف (1-7-14-21-30-45-60) روز بعد از شروع آزمایش میزان فسفر قابل جذب خاک با استفاده از روش عصاره گیری اولسن و روش اندازه گیری مورفی و ریلی اندازه گیری شد. نتایج این تحقیق نشان داد که با مصرف 300ppm اسید هیومیک در خاک های مختلف میزان فسفر قابل استفاده خاک افز ایش یافت. بیشترین میزان فسفر در خاک ها زمانی بود که تیمار فسفر و اسید هیومیک با هم به خاک اضافه شد، و بیشترین مقدار فسفرقابل استفاده خاک در طول دوره آزمایش، هفته اول بعد از شروع آزمایش مشاهده شد.

کلیدواژه ها

اسید هیومیک، خاک، رواناب، فسفر، فسفر قابل استفاده

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.