ارزیابی عملکردفرایند های غشایی در تصفیه فاضلاب
- سال انتشار: 1391
- محل انتشار: همایش ملی علوم مهندسی آب و فاضلاب
- کد COI اختصاصی: NCWWE01_138
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1310
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی محیط زیست( آب و فاضلاب)دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرعباس
چکیده
به طور کلی غشاهای مورد استفاده در تصفیه خانه های فاضلاب از جنس مواد طبیعی یا مصنوعی می باشد،کهقادر به جداسازی فاز های مایع دارای ترکیبات متفاوت از یکدیگرهستند،که اینگونه غشاها تشکیل یک فازمستقل را می دهند . مشخصه ویژه غشاها، قابلیت معینی برای عبور گازها یا مایعات است.آنچه ازآن به عنوانفناوری غشایی یاد میشود ، شامل مجموعهای ازفرآیندها است که مهمترین آنها عبارت از: میکرو فیلتراسیون،اولترا فیلتراسیون، نانو فیلتراسیون، اسمزمعکوس، تراوش تبخیری،دیالیز،الکترودیالیز، نفوذ گاز، تراوش گاز،غشاهای مایع، تماس دهندههای غشایی و راکتورهای غشایی هستند.استفاده از فیلتراسیون غشایی در حوضهوادهی برای جداسازی لجن فعال را روش لجن فعال غشایی می نامند . در نتیجه تفاوت اصلی این روش درمقایسه با روش لجن فعال متعارف در مرحله جداسازی لجن ثانویه است . دراین تاسیسات نیازی به بخش تهنشینی ثانویه نبوده و توان تصفیه و تاثیر بهداشتی آنها به مراتب بیشتر می باشد. درتاسیسات لجن فعالغشایی جداسازی فلوک های لجن فعال در وهله اول بستگی به نوع غشاء دارد . برای جداسازی ذرات جامد وباکتریها در روش لجن فعال غشایی معمولا از غشاهای میکرو فیلتراسیون با حد مرزی جداسازی برای 0.4μ استفاده می شود .هدف کلی در این مقاله،شناسایی و تقسیم بندی کلی روشهای غشایی،ساختار غشاها ،نگرش کیفی جریان بر روی غشاها مزایاو معایب ،کاربردها و عملکرد غشاها در تصفیه فاضلاب می باشد.کلیدواژه ها
عملکرد ، تصفیه فاضلاب،فرایند های غشایی ،لجن فعال غشاییمقالات مرتبط جدید
- پایش تغییرات پهنه های آبی با استفاده از تصاویر ماهواره ای و تحلیل شاخص NDWI
- ارائه یک مدل برنامه ریزی خطی عدد صحیح مختلط جدید به جهت ترکیب واحدها برای راه اندازی یک نیروگاه برق آبی در مقیاس بزرگ
- خصوصی سازی مدیریت ریسک در حوزه آب و فاضلاب (مطالعه موردی: شرکت آب وفاضلاب تهران)
- بنچمارکینگ آب واحدهای مسکونی شهری، ضرورت و کاربردها
- شناسایی عوامل موثر بر تسهیل صادرات خدمات فنی و مهندسی مرتبط با صنعت آب
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.