ارزیابی ضربه قوچ در ایستگاه پمپاژ و خط انتقال آب با استفاده از نرم افزار AFT-Impulse

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: همایش ملی علوم مهندسی آب و فاضلاب
  • کد COI اختصاصی: NCWWE01_106
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2547
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رسول دانشفراز

استادیار، گروه عمران، دانشگاه مراغه، ایران

نصرالله مرادی کیورز

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد مراغه

چکیده

در ایستگاههای پمپاژ آب قطع برق یکی از مهمترین عوامل ایجاد ضربه قوچ میباشد. پدیده ضربه قوچ باایجاد موجهای سریع ، زودگذر و میرا موجب خطرات گوناگون و مخرب در مسیر انتقال میشود. بدین جهتلازم است که در مراحل طراحی و قبل از اجرای طرح، پدیده یاد شده به دقت مورد بررسی و تجزیه و تحلیلقرارگیرد و راه حلهای ممکنه ارزیابی و مناسبترین روش برای مقابله با آن در تاسیسات هیدرولیکی منظورشود. در این تحقیق ارزیابی ضربه قوچ در ایستگاه پمپاژ و خط انتقال محمودآباد - ازنا در استان لرستان با استفاده از نرم افزار AFT- Impulse صورت گرفته است. جهت مقابله با این پدیده در ایستگاه پمپاژ مذکور از محفظه هوا به حجم سه متر مکعب با کمپرسور هوا و شیرهای یک طرفه و همچنین در طول خط انتقال در نقاط خط الراس از شیر هوا و در نقاط خط القعر از شیر تخلیه استفاده شده است. با در نظر گرفتن تجهیزاتحفاظتی، فشار مثبت کاهش و فشار منفی در سیستم حذف گردید.

کلیدواژه ها

ایستگاه پمپاژ، تجهیزات حفاظتی، خط انتقال، ضربه قوچ، AFT- Impulse

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.