ارزیابی آلودگی فاضلاب قبل و بعد از تصفیه در برخی از روستاهای اطراف زرند

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: همایش ملی علوم مهندسی آب و فاضلاب
  • کد COI اختصاصی: NCWWE01_093
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1172
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مجید محمودآبادی

استادیار گروه خاکشناسی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید باهنر کرمان، ایران

بهنام جابری نسب

کارشناس ارشد نظارت، شرکت آب و فاضلاب روستایی کرمان، ایران

چکیده

آلودگی فاضلاب یکی از مباحث مهم زیست محیطی و در ارتباط مستقیم با سلامت بشر محسوب می شود.تحقیق حاضر به بررسی وضعیت آلودگی فاضلاب و کیفیت آن قبل و بعد از تصفیه در چند روستای اطرافشهرستان زرند میپردازد. به این منظور، نمونهبرداری از فاضلاب قبل و بعد از تصفیه در چهار روستا به اسامیدهمیلان، سرباغ، سکوکان و حتکن، در 10 مرحله، هر یک در فاصله زمانی یک هفته از یکدیگر انجام شد. پارامترهای pH, TP, TKN, DO, TDS, TSS, EC, TOC, COD, BOD درجه حرارت (t) کدورت (Turb) و قلیاییت (Alk)، طبق روشهای استاندارد اندازهگیری شد. نتایج نشان داد که ازت کل در ایستگاه سکوکان، فسفر کل در همه ایستگاهها، هدایت الکتریکی در سیستم سرباغ و سکوکان، درجه حرارت در ایستگاه سکوکان،قلیائیت در دهمیلان، سرباغ و سکوکان در خروجی بیشتر از ورودی بود. همچنین مقایسه بین سیستمها نشان داد که از نظر کاهش BOD و COD تنها ایستگاه حتکن کارایی لازم را داشته در حالی که در سایر سیستم ها، مقدار این دو عامل در خروجی بیشتر از حد مجاز بود. همچنین همه تصفیهخانهها غیر از دهمیلان توانسته کهمواد معلق را نسبت به حد مجاز کاهش دهد. از طرفی، مقدار فسفر کل در همه سیستمها نسبت به حد مجاز افزایش و pH کاهش نشان داد. علاوه بر این، کدورت در خروجی همه سیستمها غیر از تصفیه خانه حتکن نسبت به حد مجاز کاهش یافت. از طرفی در همه موارد، مقدار اکسیژن محلول بیشتر از حد مجاز بود.

کلیدواژه ها

آلودگی، تصفیه، حد مجاز آلودگی، فاضلاب

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.