خلاقیت بینامتنی قرآنی در رمان "یا صاحبی السجن" از ایمن العتوم براساس نظریه بینامتینت ژنت
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: هشتمین همایش ملی پژوهش های نوین در حوزه زبان و ادبیات ایران
- کد COI اختصاصی: MTCONF08_245
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 129
نویسندگان
کارشناسی ارشد زبان و ادبیات عرب
چکیده
براساس نظریه بینامتنیت هر متنی به نوعی بازافرینی از سایر متون است و معتقد است نویسندگان به طور اگاهانه یاغیر آگاهانه متاثر از متون گذشته هستند و در متن هر نویسنده ای می توان ردپایی از متون قدیمی تر آن یافت. اگر چهاین نظریه با نام یولیا کریستوا شناخته شد. اما نظریه پردازان زیادی قبل از وی همچون باختین زمینه را برای بروزاین جریان مهیا نمودند. بینامتنیت نظریه پردازان و در نتیجه انواعی دارد که مهمترین آنها بینامتنیت ریفاتری، ژنی و ژنتی است.پژوهش حاضر با بهره گیری از روش توصیفی - تحلیلی سعی دارد پس از تعریفی از بینامتنیت در نظر ژنت آن رادر رمان "یا صاحبی السجن" اثر ایمن العتوم کشف و تحلیل نماید. نتایج پژوهش حاکی از آن است که از میان سهنوع بینامتنیت مورد نظر ژنت بعنی صریح و اعلام شده بینامتنیت غیرصریح و اعلام نشده و ضمنی؛ نوع اول و سومدر رمان مورد پژوهش وجود دارد و رمان از بینامتنیت غیرصریح و اعلام نشده که در واقع همان سرقت ادبی است،خالی است. در این میان در میان دو نوع بینامتنیت صریح ارجاع داده شده و ارجاع داده نشده.بینامتنیت صریح رمان"یا صاحبی السجن از نمونه ارجاع داده نشده است.ایمن العتوم ازبینامتنیت قرانی در دو صورت جزتی یاکلی برایشفاف سازی توصیفات خودوبیان اندیشه های خودیهره گرفته است.کلیدواژه ها
بینامتنیت، ژنت، ایمن العتوم، "یا صاحبی السجن"مقالات مرتبط جدید
- زیست مدرن و عوامل منفی تغییر ارزش های اخلاقی از دیدگاه اسلام (مبتنی بر آرای آیت الله جوادی آملی)
- تحلیل مولفه های دگرگونی نامطلوب نظام ارزشی در منظومه تفکر اسلامی
- تحلیل زبان شناختی خطبه حضرت خدیجه (س) «مطالعه موردی خطبه ازدواج خدیجه (س) با پیامبر اکرم (ص)»
- چالش های شکاف نسلی در عصر دیجیتال و راهکارهای جبرانی آن
- واکاوی ترجمه بینانشانه ای تصاویر نوشتار در صور الکواکب عبدالرحمن صوفی (مطالعه موردی صورت های فلکی انسانی)
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.