مروری بر گزارشگری مالی اسلامی و مبحث افشا در حسابداری اسلامی

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: هشتمین همایش بین المللی مطالعات دینی، علوم انسانی و اخلاق زیستی در جهان اسلام
  • کد COI اختصاصی: RSHIW08_052
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 62
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پیام اسکندری

دانشجوی کارشناس ارشد، رشته حسابداری، موسسه آموزش عالی غیردولتی غیرانتفاعی مجازیفاران مهر دانش،تهران

سمیرا زارعی

استاد مدعو، رشته حسابداری، موسسه آموزش عالی غیردولتی غیرانتفاعی مجازی فاران مهر دانش، تهران

چکیده

حسابداری اسلامی دارای ویژگی های منحصر به فردی است که آن را از سایر سیستم های حسابداری مالی غربی متفاوت می کند که مهمترین آن، ارزشها و هنجارهای اسلامی حاکم بر فرایندهای حسابداری است . حسابداری اسلامی دارای تاریخچه طولانی از بدو ظهور اسلام است . یکی از مباحث مهم در حسابداری، افشا و گزارشگری مالی است . اسلام به اصل شفافیت در گزارشگری توجه ویژه نشان داده است . مطالعات حوزه حسابداری اسلامی به طور عام و افشا و گزارشگری مالی اسلامی به طور خاص در حال افزایش است با این حال، مطالعات انجام شده ضمن بررسی و تاکید بر اهمیت زکات و دوری از ربا و اثرات گرانبهای رعایت اصول اسلامی در کسب وکار، به چالش های پیادهسازی حسابداری اسلامی اشاره داشته اند. در این زمینه ارائه راهکارهای عملیاتی برای گزارشگری مالی شفاف و افشای صحیح در بانکداری اسلامی کمتر مشاهده شده است و انجام مطالعات بیشتر به ویژه به صورت تطبیقی از سایر کشورهای اسلامی توصیه می گردد.

کلیدواژه ها

حسابداری اسلامی ، گزارشگری مالی ، گزارشگری مالی اسلامی ، افشا، اقتصاد و بانکداری اسلامی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.