وضعیت اجرای آرای داوری آنلاین در حقوق ایران و مقایسه تطبیقی آن با کشورهای اتحادیه اروپا
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: اولین همایش ملی تاثیر متقابل حقوق بین الملل و حقوق داخلی در توسعه قوانین
- کد COI اختصاصی: CONGREGATE01_166
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 119
نویسندگان
دانشجو کارشناسی ارشد ،گروه حقوق جزا و جرم شناسی ، واحد گرمسار ،دانشگاه آزاد اسلامی ،گرمسار ،ایران
چکیده
با گذشت زمان و پیچیده تر شدن روابط انسانی به ویژه در حل و فصل اختلافات تجاری دو یا چند جانبه، داوری نقش پر رنگ تریدر حل و فصل اختلافات تجاری پیدا کرد. این مساله در سال های اخیر کاربرد بیشتری پیدا کرده و البته شیوه داوری نیز مسیر پرفراز و نشیبی داشته است. با وجود مزایای داوری، بعضا صدور رای و نتیجه آن زمان زیادی به طول می انجامد. هر چند که باز همکوتاه تر از رسیدگی های قضایی می باشند. در این میان و با گسترش سریع فن آوری نوین دیجیتال می توان این روش حل و فصلرا بسیار مناسب تر ارزیابی کرد. ورود اینترنت به حوزه داوری در حقیقت موجب افزایش مزایای داوری نسبت به دیگر شیوه های حلو فصل اختلافات بود. سهل الوصول و مناسب بودن، بالارفتن سرعت رسیدگی و کاهش هزینه ها در رسیدگی به اختلافات در شیوهداوری با بهره گیری از اینترنت و به عبارتی آنلاین شدن داوری نمود بیشتری یافت. هم ایران و هم کشور های اتحادیه اروپا عضوکنوانسیون شناسائی و اجرای احکام داوری خارجی نیویورک ۱۹۵۸ می باشند؛ در صورتی که رای داوری آنلاین به عنوان رای خارجیشناسایی شود و شرایط کنوانسیون را داشته باشد طبق قواعد کنوانسیون قابلیت اجرایی در ایران و اتحادیه اروپا را دارد در مقابل اگررای بعنوان رای خارجی شناسایی نشود؛ چنان چه شرایط مندرج در قوانین ایران یا اتحادیه اروپا را داشته باشد در این قلمرو هاقابلیت اجرایی شدن همانند آرا صادره از داوری های سنتی را دارد. ضمنا با توجه به این که موضوع سرعت پیشرفت تکنولوژی درایران و اتحادیه اروپا به یک میزان نمی باشد هرچند در اصول کلی دارای شباهت های باشند اما در قواعد مربوط به تشریفات دارویآنلاین دارای تفاوت های اساسی هستند. این مقاله با روش توصیفی تحلیلی و منابع کتابخانه ای تحریر شده است.کلیدواژه ها
داوری ، داوری سنتی ، داوری آنلاین ، فضای مجازی ، حل و فصل اختلافات تجاری، اجرای آرای داوریمقالات مرتبط جدید
- انگیزههای همکاری در نهادهای انقلابی (با تاکید بر جهاد سازندگی) با رویکرد اقتصاد رفتاری
- بررسی مشارکت سیاسی زنان از منظر فقهی
- بررسی مصادیق تعارض منافع در حوزه پزشکی و نظام سلامت و ارائه راهکارهای مدیریت ان
- تاثیر آموزش قانون جرایم رایانه ای در مدارس بر پیشگیری کیفری از بزه دیدگی اطفال و نوجوانان در فضای مجازی
- بررسی نحوه انعقاد قراردادهای پیش فروش ساختمانی و ساز در بستر نظام حقوقی ایران
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.