قابلیت نقل و انتقال سند تجاری از طریق ظهرنویسی با نگاهی به توثیق اسناد تجاری
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: اولین همایش ملی تاثیر متقابل حقوق بین الملل و حقوق داخلی در توسعه قوانین
- کد COI اختصاصی: CONGREGATE01_033
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 111
نویسندگان
فارغ التحصیل کارشناسی ارشد روابط بین الملل ، واحد آزادشهر ،دانشگاه آزاد اسلامی ، آزادشهر ، ایران
فارغ التحصیل کارشناسی ارشد حقوق خصوصی ، دانشگاه آزاد اسلامی، مازندران ، ایران
چکیده
پیدایش اسناد تجاری به تاریخ حقوق تجارت باز می گردد و در یک نگاه کلی ، حاصل نیازهای تجاری و بازرگانی است. به عبارتدیگر چون اجرای سریع ، آسان ، اعتماد و اطمینان به ظاهر اعمال تجاری از طریق اسناد مدنی به خوبی تامین نمی گردید ، ناگزیراسنادی با کارکردهای مناسب تر به وجود آمد. در این مقاله به مفاهیم اسناد تجاری ، مزایای اسناد تجاری، اوصاف اسناد ، ظهرنویسی،توثیق اسناد تجاری ماهیت اسناد تجاری ، برات ، سفته ، چک ،اسناد در وجه حامل ،اصل عدم قابلیت استناد به ایرادات در اسنادتجاری ، ضمانت و انحلال اسناد تجاری پرداخته شده است. هدف از انجام این پژوهش بررسی قابلیت نقل و انتقال سند تجاری ازطریق ظهرنویسی با نگاهی به توثیق اسناد تجاری است. نوع روش تحقیق توصیفی تحلیلی بوده و روش گردآوری اطلاعات مبتنی برمطالعات کتابخانه ای و ابزار گردآوری اطلاعات فیش برداری است. نتایج نشان داد ظهرنویسی طریق انتقال حقوقی است که به براتو اسناد تجاری تعلق می گیرد، بدون آنکه این انتقال مشمول تشریفات انتقال طلب طبق مقررات قانون مدنی گردد. ظهرنویسی،انتقالمکرر این اسناد را تسهیل می کند و واگذاری سند با واگذاری حقوق توام است و لزومی به توجیه ندارد. سند تجاری اگر در وجهشخص معینی باشد تنها با ظهرنویسی و امضاء ظهر سند از سوی دارنده قابل انتقال است و اگر در وجه حامل باشد، نقل و انتقال آنبا قبض و اقباض صورت می گیرد.کلیدواژه ها
اسناد تجاری ،توثیق ، سفته ، برات ،چک ، ضمانتمقالات مرتبط جدید
- انگیزههای همکاری در نهادهای انقلابی (با تاکید بر جهاد سازندگی) با رویکرد اقتصاد رفتاری
- بررسی مشارکت سیاسی زنان از منظر فقهی
- بررسی مصادیق تعارض منافع در حوزه پزشکی و نظام سلامت و ارائه راهکارهای مدیریت ان
- تاثیر آموزش قانون جرایم رایانه ای در مدارس بر پیشگیری کیفری از بزه دیدگی اطفال و نوجوانان در فضای مجازی
- بررسی نحوه انعقاد قراردادهای پیش فروش ساختمانی و ساز در بستر نظام حقوقی ایران
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.