ماتریس همبستگی هوش اخلاقی، استدلال اخلاقی و شایستگی بالینی در پرستاران بیمارستان های آموزشی شهر ایلام
سال انتشار: 1403
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 61
فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_SHIMU-32-3_009
تاریخ نمایه سازی: 8 مهر 1403
چکیده مقاله:
مقدمه: پرستاران با هوش و استدلال اخلاقی می توانند عملکرد مناسبی داشته باشند و در ارتباط با همکاران، بیماران و همراهان موثر عمل کنند. شایستگی بالینی پرستاران دغدغه اصلی نظام های ارائه دهنده مراقبت است. این پژوهش با هدف تعیین ارتباط هوش اخلاقی، استدلال اخلاقی و شایستگی بالینی پرستاران انجام شد.
مواد و روشها: این مطالعه توصیفی_تحلیلی از نوع همبستگی روی ۱۱۰ پرستار در بیمارستان های آموزشی شهر ایلام در سال ۱۴۰۱ با نمونه گیری در دسترس انجام گردید. ابزار گردآوری داده ها پرسش نامه های اطلاعات جمعیت شناختی، هوش اخلاقی لنیک و کیل، سنجش استاندارد شایستگی بالینی لیو و همکاران و آزمون معضلات اخلاقی کریشام بودند. تحلیل داده ها با ضریب همبستگی پیرسون در نرم افزار SPSS vol.۱۶ صورت گرفت. سطح معنی داری آماری ۰۵/۰ در نظر گرفته شد.
یافته های پژوهش: بیشتر پرستاران زن (۵/۵۴ درصد)، با تحصیلات کارشناسی پرستاری (۳/۸۷ درصد)، استخدام رسمی (۸/۶۱ درصد)، با سابقه کاری ۵-۱ سال (۵۰ درصد) و میانگین سنی آنان ۸۳/۵±۹۸/۳۰ بودند. میانگین و انحراف معیار هوش اخلاقی ۶۱/۲۶±۵۹/۱۵۷، استدلال اخلاقی ۱۸/۱۶±۵۱ /۳۶ و شایستگی بالینی ۰۸/۴۶±۶۵/۱۳۶ بود. میان هوش اخلاقی و شایستگی بالینی (P<۰.۰۰۱، r=۰.۵۱۷)، هوش اخلاقی و استدلال اخلاقی (P<۰.۰۰۱، r=۰.۴۴۴) و استدلال اخلاقی و شایستگی بالینی (P<۰.۰۰۱، r=۰.۸۰۲) همبستگی مستقیم و معنی داری وجود داشت.
بحث و نتیجه گیری: با توجه به ارتباط مستقیم و معنی دار میان متغیرها، ارتقای سطح آگاهی پرستاران در زمینه هوش اخلاقی، استدلال اخلاقی و شایستگی بالینی با آموزش بالینی و گذراندن دوره های آموزشی توصیه می شود.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
معصومه اطاقی
Dept of Nursing, School of Nursing and Midwifery, Ilam University of Medical Sciences, Ilam, Iran
مصیب مظفری
Dept of Nursing, School of Nursing and Midwifery, Ilam University of Medical Sciences, Ilam, Iran
یوسف ویسانی
Dept of Epidemiology, Non-Communicable Diseases Research Center, Ilam University of Medical Sciences, Ilam, Iran
اعظم طاهری
Dept of Epidemiology, Non-Communicable Diseases Research Center, Ilam University of Medical Sciences, Ilam, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :