اثرات استرس در اوایل زندگی بر ساختار و عملکرد بخش های مختلف مغز موش صحرایی
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: هشتمین کنفرانس ملی نوآوری و فناوری علوم زیستی و شیمی ایران
- کد COI اختصاصی: BCBCN08_076
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 88
نویسندگان
فارغ التحصیل کارشناسی ارشد فیزیولوژی جانوری از دانشگاه شیراز
چکیده
با توجه به اهمیتی که تجارب دوران اولیه زندگی بر واکنش های فرد نسبت به موقعیت های جدید دارد، میتوان این دورهاز نظر عواملی که بر آن تاثیر می گذارند، بررسی کرد که یکی از موثرترین این عوامل استرس می باشد. در این مقاله چندنمونه از استرس های ابتدای زندگی که بر نوزادان موش های صحرایی تحمیل شده مورد بررسی و تاثیر این استرس ها برفیزیولوژی بدن و نواحی مختلف مغزی مانند هیپوکامپ و آمیگدال، مورد مطالعه قرار گرفته است. یکی از مهمترین ایناسترسها، استرس جدایی از مادر می باشد که در بخشی جداگانه بررسی شده است. این نوع استرس به دو صورت طولانی وکوتاه مدت (دست ورزی) بر نوزادان موش های صحرایی تحمیل می شود که در حالت طولانی مدت منجر به بروز اختلالاتیدر فیزیولوژی و ساختار مغزی نوزادن خواهد شد اما نوزادان دست ورزی شده در بزرگسالی تاثیرات مثبتی را نشان می-دهند.کلیدواژه ها
استرس، مغز، دوران اولیه زندگی، هیپوکامپ، آمیگدال، جدایی از مادر, دست ورزیاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.