بررسی مبانی سیاسی ساخت جامعه انسانی از منظر امام خمینی و سید قطب
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی انقلاب علوم انسانی اسلامی
- کد COI اختصاصی: IIHRCONF01_1035
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 85
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه مازندران، دانشکده الهیات و معارف اسلامی
گروه آموزشی معارف اسلامی، دانشکده الهیات و معارف اسلامی دانشگاه مازندران
چکیده
تشکیل جامعه ای که بر اصل انسانیت باشد و شرف موجودی به نام انسان در آن حفظ شود، آرزوی دیرینه ایست که نوع بشر برای رسیدن به آن همواره تلاش می کند. جامعه ای که تشکیل می شود، باید کمترین خسارت و آسیب را به مردم نرساند بلکه برای آن ها ارزشی بسیار قائل شود. زیرا مردم در جامعه ای رشد می کنند و استعدادهایشان شکوفا می شود که از کمال آرامش و امنیت برخوردار باشد. بی شک می توان گفت رسیدن به سعادت جمعی در گرو اجتماعی ا است که برای نوع بشر مطلوب باشد و آدمی را در راه رسیدن به سعادت واقعی یاری کند. با توجه به اهمیت مسئله ، انجام اینگونه پژوهش ها ضرورت می یابد.سید قطب اعتقاد نظری را به همراه اعتقاد عملی کامل کننده ایمان می داند به طوری که تصریح می کند که اساس اسلام وقتی آغاز می شود که جامعه به طور عملی به پا خیزد و اعتقاد صرف کافی نیست (همان ، ص۶۲) ایشان معتقدند که خداوند از فرستادن شریعت هدفی جز به وجود آوردن جامعه و جمعیتی متحرک و معتقد نداشته است .و ایمان قلبی و عملی توامان، جامعه را از وضعیت جاهلی خارج می کند.از منظر امام خمینی مهم ترین ویژگی های جامعه انسانی مطلوب، الهی بودن آن است . باید توجه داشت که حاکمیت مطلق ، از آن خداوند متعال است چنان که درقرآن کریم نیزآمده است :هنالک الولایه لله الحق هو خیر ثوابا و خیر عقبا ؛ آنجا ولایت و حکمفرمایی خاص خداست که به حق فرمان دهد و بهترین اجر و ثواب و عافیت نیکو را هم او عطا کند« (کهف ،۴۴) بنابراین باید گفت که همه انواع ولایت (تکوینی و تشریعی ) از آن خدایی بر حق است لذا حکومت اسلامی از آن جهت که از ولایت تشریعی الهی سرچشمه گرفته است ، حکومتی است که مشروع دانسته شده است و حاکم در حکومت اسلامی ، حاکمیت را به امانت دارا می باشد و تنها به عنوان مجری قانون الهی می باشد.کلیدواژه ها
مبانی کلامی، امام خمینی، سید قطب وساخت جامعه انسانیمقالات مرتبط جدید
- زیست مدرن و عوامل منفی تغییر ارزش های اخلاقی از دیدگاه اسلام (مبتنی بر آرای آیت الله جوادی آملی)
- تحلیل مولفه های دگرگونی نامطلوب نظام ارزشی در منظومه تفکر اسلامی
- تحلیل زبان شناختی خطبه حضرت خدیجه (س) «مطالعه موردی خطبه ازدواج خدیجه (س) با پیامبر اکرم (ص)»
- چالش های شکاف نسلی در عصر دیجیتال و راهکارهای جبرانی آن
- واکاوی ترجمه بینانشانه ای تصاویر نوشتار در صور الکواکب عبدالرحمن صوفی (مطالعه موردی صورت های فلکی انسانی)
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.