تبیین پیامدهای بدعت در خطبه های نهج البلاغه
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی انقلاب علوم انسانی اسلامی
- کد COI اختصاصی: IIHRCONF01_0962
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 54
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد رشته نهجالبلاغه، دانشکده ادبیات و علوم انسانی، دانشگاه لرستان، خرم آباد
استادیار رشته زبان و ادبیات عربی، دانشکده ادبیات و علوم انسانی، دانشگاه لرستان، خرم آباد
چکیده
خالق هستی ، انسان را در مسیر زندگی تنها نگذاشته و با »سنت های الهی « در هر گام، او را راهنمایی و هدایت می کند. یکی از این سنت های الهی »انذار و تبشیر« برای هدایت بشر به سوی کمال مطلق و رستگاری ابدی است . نهج البلاغه نیز به مثابه گنجینه ای از آموزههای ناب الهی ، با شرح پیامدها و آثار نیک و بد اعمال انسان، راهنمای او در گزینش مسیر درست و اجتناب از انحرافات گوناگون است . یکی از این انحرافات خطرناک که در نهج البلاغه مورد توجه قرار گرفته ، »بدعت « است . بدعت در لغت به معنای نوآوری و ابداع چیزی جدید است ، اما در اصطلاح دینی ، به معنای افزودن چیزی به دین است که جزئی از آن نیست و به عنوان دین به مردم معرفی می شود. بدعت گذار با نسبت دادن ابداعات خود به دین ، آنها را به عنوان دستورات الهی یا پیامبر (ص) جا می زند و گمراهی و انحراف را برای انسان به ارمغان می آورد. این پژوهش با بررسی دیدگاه امام علی (ع) در خطبه های نهج البلاغه ، به واکاوی پیامدهای زیانبار بدعت در اسلام می پردازد. یافته های این تحقیق نشان می دهد که بدعت می تواند منجر به تفرقه و آشوب در جامعه اسلامی ، ترک سنت رسول اکرم(ص)، دوری از رحمت و مغفرت الهی و در نهایت ، هلاکت ابدی در آخرت شود.کلیدواژه ها
بدعت ؛ سنت ؛ خطبه های نهج البلاغه .مقالات مرتبط جدید
- زیست مدرن و عوامل منفی تغییر ارزش های اخلاقی از دیدگاه اسلام (مبتنی بر آرای آیت الله جوادی آملی)
- تحلیل مولفه های دگرگونی نامطلوب نظام ارزشی در منظومه تفکر اسلامی
- تحلیل زبان شناختی خطبه حضرت خدیجه (س) «مطالعه موردی خطبه ازدواج خدیجه (س) با پیامبر اکرم (ص)»
- چالش های شکاف نسلی در عصر دیجیتال و راهکارهای جبرانی آن
- واکاوی ترجمه بینانشانه ای تصاویر نوشتار در صور الکواکب عبدالرحمن صوفی (مطالعه موردی صورت های فلکی انسانی)
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.