روسیه ، اقوام محلی و قلمرو ایران در قفقاز (مطالعه موردی ارمنیان)

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی انقلاب علوم انسانی اسلامی
  • کد COI اختصاصی: IIHRCONF01_0942
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 157
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امیرحسین بهنیک

دانشگاه تهران(دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیای سیاسی )

علیرضا غلامپور

دانشگاه تهران (دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیای سیاسی )

ضحی نوریان

دانشگاه تهران (دانشجوی کارشناسی جغرافیا)

چکیده

منطقه قفقاز جنوبی همواره در درازای تاریخ تا سال ۱۸۲۸ م. و عهدنامه ترکمانچای بجز برخی دورانهای ضعف کشور همواره جزوی از خاک ایران به شمار می رفته است . از آنجایی که این منطقه از مناطق حاصلخیز و در سر راههای بازرگانی قرار داشته است ؛ پیوسته بین کشورهای مختلف بر سر تصرف آن رقابت وجود داشته است ، تلاش روسیه تزاری نیز برای در اختیار گرفتن محدود به دوران قاجار نبوده و تحرک آنان از اواخر دوره صفویه آغاز گردید. ارمنیان نیز به عنان یکی از ساکنین این منطقه بدلیل هم مذهبی با روسها پیوسته مورد اتهام قرار گرفته اند که روسها را یاری کردهاند. اهمیت ارمنستان و ارمنیان درپی جنگ های قرهبغ و بحث کریدور زنگه زور افزایش یافته است ؛ از این رو پاسخ به تاثیر ارمنیان در سیاست روسیه تزاری در قفقاز جنوبی می تواند بخشی تاریک از تاریخ ایران را آشکار سازد و بعد فرهنگی فعالیت های ایران در قفقاز امروزی و به خصوص جمهوری ارمنستان را تقویت کند.

کلیدواژه ها

ایران؛ روسیه ؛ قفقاز؛ ارمنیان.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.