بررسی تحولات مالکیت و اصلاحات اراضی بعد از انقلاب اسلامی
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی انقلاب علوم انسانی اسلامی
- کد COI اختصاصی: IIHRCONF01_0931
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 602
نویسندگان
استاد یار گروه حقوق ، دانشگاه امام رضا (ع) ، مشهد ، ایران
دانشجو مقطع کارشناسی ارشد ، حقوق ثبت اسناد و املاک ، دانشگاه امام رضا(ع) ، مشهد ، ایران
دانشجو مقطع کارشناسی ارشد ، حقوق ثبت اسناد و املاک ، دانشگاه امام رضا(ع) ، مشهد ، ایران
چکیده
اصلاحات ارضی یا لغو نظام ارباب و رعیتی ، تغییراتی اساسی در نحوه مالکیت اراضی به ویژه اراضی کشاورزی به منظور افزایش بهرهوری عمومی جامعه بود که به دستور محمدرضا پهلوی و نخست وزیران علی امینی و اسداالله علم به تحقق پیوست . الغای رژیم ارباب و رعیتی برای نخستین بار در تاریخ ایران به عنوان هدف سیاسی یکی از ارکان حزب دموکرات (دوران مشروطه ) مطرح شد. مالکیت زمین های کشاورزی از دست فئودالها یا مالکان بزرگ به خرده مالکی و توزیع مجدد آن بین کشاورزان، با تصویب قانون اصلاحات ارضی و سپس قوانین اصلاحی و آیین نامه های آن، از جمله اصلاح قانون اصلاحات ارضی ، آیین نامه اجرایی قانون اصلاحات ارضی ، قانون تقسیم و فروش اراضی مورد اجاره به زارعین مستاجر و قانون الحاق هشت ماده به آیین نامه اصلاحات ارضی طی سه مرحله انجام گرفت . اصلاحات ارضی نخستین اصل منشور انقلاب شاه و مردم بود آنچه در ایران پس از انقلاب اسلامی در حوزه قانون گذاری با موضوع مالکیت اراضی روی داد, به نوعی تعجیل برای ارایه راه حل و پاسخگویی به انتظارات مردم انقلابی با تکیه بر دیدگاه های فقهی و انقلابی بود. قانون گذاری نوین , آخرین نتیجه عقلا به اعتبار تجارب و در پناه فقه به سود عده ای از افراد جامعه بود. چالش های فراروی مبانی تحولات مالکیت اراضی , در مسایل بسیاری منشا بحث بوده و برای تحلیل آن باید سوابق موضوع را بررسی کرد و با نظام فقهی و حقوقی تطبیق داد. در این راستا با شناسایی همین چالش ها, مبانی تحولات مالکیت اراضی مورد تحلیل قرار می گیرد. هدف صرفا کشف قواعد فقهی به عنوان مبنا نیست .کلیدواژه ها
اصلاحات اراضی ، مالکیت ، انقلاب اسلامی ، کشاورزی ، قانون گذاریمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.