بررسی تعهدات تضمینی یا وارانتی ها در قراردادهای بین المللی دانش فنی

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی انقلاب علوم انسانی اسلامی
  • کد COI اختصاصی: IIHRCONF01_0901
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 99
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمید بذرپاچ

استادیار حقوق خصوصی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج

منوچهر رضایی

کارشناسی ارشد حقوق بین الملل دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج

چکیده

قراردادهای لیسانس دانش فنی ، محل تعامل و برخورد مقتضیات قراردادهای لیسانس ، به عنوان مسائل عمدتا قراردادی از یک سو و مقتضیات دانش فنی ، به مثابه اطلاعات محرمانه نوآورانه تابع و تحت حمایت نظام اسرار تجاری ، به عنوان پارادایم حمایتی ویژهای که انحصاری محدود اما به لحاظ زمانی نامحدود، وابسته به حفظ محرمانگی موضوع آن اعطا می کند، به شمار می روند. می توان گفت هیچ یک از داراییهای فکری به اندازه دانش فنی ، برای انتقال به مکانیزمی قراردادی از جنس لیسانس وابسته نیست . مکانیزمی که از خلال آن هم افشای محدود اطلاعات به هدف بهره برداری صورت پذیرد و هم از طریق شروط صریح مندرج در آن یا شروط ضمنی که از آن استنباط می شوند، بتوان تعهداتی نظیر محرمانگی و سایر انتظارات قراردادی را برآورده کرد. این قراردادها، گرچه با سایر لیسانسهای با موضوع داراییهای فکری مشابهت هایی دارند، به لحاظ ویژگیهای خاص دانش فنی موضوع آنها، با لیسانس های سایر دارایی های فکری متفاوتند. همین تمایز، سبب تفاوت در آثار این قراردادها از جمله شروط و تعهدات آنها می شود. تعهدات طرفین در این قراردادها به دو دسته تعهدات تضمینی یا وارانتی و سایر تعهدات تقسیم می شوند. تعهدات تضمینی لیسانس دانش فنی ، به دو دسته وارانتیهای مالکیت محور و وارانتیهای کیفیت محور تقسیم می شوند که بنا بر تحلیل ماهیت دانش فنی موضوع قرارداد، برخی به طور مطلق و برخی به طور محدود ارائه می شوند. برخی از مهمترین تعهدات دیگر قراردادهای لیسانس دانش فنی عبارت از تعهد بر محرمانگی ، تعهد بر عدم چالش ، تعهد بر عدم اظهار نظر، تعهد بر عدم مهندسی معکوس، تعهد بر بازاعطای بهبودات و مشتقات دانش فنی ، تعهد بر تداوم پرداخت عوض پس از بی اعتباری دانش فنی موضوع قرارداد و وضعیت همین تعهد در لیسانسهای مرکب ، تعهد بر عدم انتقال و واگذاری حقوق و تعهدات موضوع قرارداد، تعهد بر عدم تحقیق و توسعه و برخی دیگر از تعهدات هستند که یا تنها در این نوع از قراردادها وجود دارند یا در این قراردادها جلوه ای ویژه می یابند.

کلیدواژه ها

لیسانس دانش فنی ، تعهدات طرفین ، نظام اسرار تجاری ، وارانتی ها، شروط صریح و ضمنی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.