بررسی و تحلیل واکنش های مغزی افراد در جهت تبیین پارامترهای تاثیرگذار بر تجربه فرد از کالبد فضا در بازارهای سنتی ایران

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی انقلاب علوم انسانی اسلامی
  • کد COI اختصاصی: IIHRCONF01_0841
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 148
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه زائری

دانشجو دکتری معماری، گروه هنر و معماری ، دانشگاه آزاد اسلامی ، واحد تهران غرب، تهران، ایران.

لیلا زارع

استادیار، گروه هنر و معماری، دانشگاه آزاد اسلامی ، واحد تهران غرب، تهران، ایران

روزبه نقشینه

استادیار، گروه هنر و معماری، دانشگاه آزاد اسلامی ، واحد تهران غرب، تهران، ایران

حمیدرضا وطن خواه

استادیار، گروه روانشناسی ، دانشگاه آزاد اسلامی ، واحد تهران غرب، تهران، ایران.

چکیده

بازارهای سنتی ایران به عنوان کانونهای اولیه بشری جهت اجتماعات انسانی و مکانی برای مبادله کالاها بوده است . افراد در بازارهای سنتی ایران با علایق و خواسته های مختلف گرد هم می آیند و میزان موفقیت این فضاها با میزان استفاده و حضور آنها متناسب است . ساختار بازارهای سنتی ایرانی و اجزاء و اندامهای آن دارای هویتی مستقل و دارای پیوندی معنادار باهم و همچنین بستری برای بروز ابراز همبستگی ، وحدت، احساسات فردی و جمعی در اختیار افراد قرار می دهد از اهداف این پژوهش شناسایی مولفه های تاثیر گذار بر اساس توالی (تدوام) فضاها در بازارهای سنتی ایرانی می باشد. این پژوهش از نوع ترکیبی ”کاربردی -توسعه ای ” می باشد که با روش بررسی اسنادی ، گردآوری اطلاعات به صورت میدانی ، تهیه فیلم و صداها از محیط بازار، نقشه نگاری و مشاهده غیر مداخله ای به جمع آوری اطلاعات پرداخته و تدقیق مطالب به صورت پرسشنامه (۲۹۸ نفر پاسخ دهنده) و با استفاده از GPS بر روی تلفن همراه در طول مسیر بازار کفاشها جهت مطالعه واکنش های مغزی افراد می پردازد تا مشخص شود چه پارامترهایی تاثیرگذار بر تجربه فرد از کالبد فضا در بازارهای سنتی ایران می گردد. به طور کلی استفاده از QEEG در تحقیقات معماری به علت راحتی استفاده و نداشتن مضرات جسمی برای شرکت کنندگان موثرتر از دیگر روشهای تصویر برداری مغز است .

کلیدواژه ها

بازار، بازار سنتی ، توالی فضایی ، واکنش های مغزی .

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.