منزلت زن در کلام گهربار حضرت علی (ع)

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی انقلاب علوم انسانی اسلامی
  • کد COI اختصاصی: IIHRCONF01_0725
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 573
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهره داردان

مدرس گروه معارف دانشگاه جامع علمی کاربردی استان چهارمحال وبختیاری

چکیده

خانواده به عنوان اصلیترین نهاد اجتماعی مورد اهتمام مولای متقیان حضرت علی (ع) بوده و به منظور تحکیم و تعالی این نهاد، بخش قابل توجهی از فرمایشات گرانبهای ایشان در نهج البلاغه به تبیین جایگاه زن در خانواده اختصاص یافته است؛ به تعبیر ایشان در بین اعضای خانواده، زنان به دلیل ویژگی خاص شخصیتی و تفاوتهای جنسیتی با مردان در زمینه های گوناگون، نقش بسیار حساس و مهمی در تولید نسل، پرورش جسمی و روحی کودکان، پرستاری، تامین آرامش خانواده، انتقال فرهنگ و زبان، تامین مرد به لحاظ روانی و اقتصاد خانواده ایفا میکنند؛ با این حال در عصر حاضر با طرح ادعاهای بی اساس مانند بی ارزش بودن جنس زن در نگاه حضرت علی (ع) و یا مشغول کردن زنان به امور دنیوی صرف و مصرف گرایی تلاش شده است تا زن را از جایگاه و نقش اصلی خود دور کنند که نتیجه ی این تلاش چیزی جز تضعیف و فروپاشی کانون خانواده نبوده است. هدف پژوهش حاضر بررسی نقش زنان در تحکیم خانواده با تاکید بر سبک زندگی علوی (ع) است و سعی بر آن بوده تا با توصیف و تحلیل فرمایشات گرانبهای حضرت علی (ع) با ذکر مقدمه ای به بیان کرامت بخشی موای متقیان علی (ع) به شخصیت زن و پاسخ به یک شبهه در مورد زنان بپردازد و زن را که در سیره علوی ارزنده و مفید است و به عنوان رکن اصلی و عامل آرامش خانواده به حساب می آید را معرفی کند و تصریح دارد که زن با نقش و اهمیت چشمگیر خود به عنوان همسر و مادر و با توجه به اصول مختلف در سیره علوی مانند احترام، عفت، صبر و بردباری و ... در استحکام کانون خانواده موثرتر هست.

کلیدواژه ها

زن، تحکیم خانواده، کرامت، خانواده، سیره علوی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.