پیش گویی ها در شاهنامه

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی انقلاب علوم انسانی اسلامی
  • کد COI اختصاصی: IIHRCONF01_0535
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 80
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مجتبی رجبعلی زاده جلودار

دکتری زبانشناسی و استاد دانشگاه فرهنگیان و دانشگاه آزاد اسلامی

چکیده

در شاهنامه پیش گویی های فراوانی وجود دارد که ناشی از باور مردم ایران باستان بوده است و استفاده از سخن پیش گویان یکی از روش هایی است که در حماسه وجود دارد و در حماسه فردوسی فراوان دیده می شود این گونه پیش گویی ها نه تنها کلی نیست بلکه تمام جزئیات حوادث را نیز در بر دارد. مانند پیش گویی جاماسب و برای همین بود که تمام شاهان در ایران قدیم برای خود منجمانی داشتند که از آن ها در جاهای حساس استفاده می کردند و این رسم تا دوره قاجار ادامه داشت . همچنین در شاهنامه آماده است که شاهی همچون خسرو پرویز شبانه روز خود را به چهار بهر می کرد، بهری را به نیایش ، بهری را به شادخواری ، بهری را به شنیدن سخن دانایان و موبدان و بهری را به استماع قول اخترشناسان اختصاص می داده است . این موضوع مرا بر آن داشت تا به پیش گویی ها در شاهنامه بپردازم. هر چند پیش گویی های زیادی در شاهنامه وجود دارد که خود کتابی را می طلبد اما در این مقاله سعی شده است که به مهترین پیش گویی ها در شاهنامه بپردازد.

کلیدواژه ها

پیش گویی ، سروش، ستاره شناسان، موجودات اهورایی ، شاهان، موبدان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.