شناسایی و رتبه بندی عوامل موثر بر بهزیستی روانشناختی معلمان زبان انگلیسی شهرستان های ممسنی و رستم
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی انقلاب علوم انسانی اسلامی
- کد COI اختصاصی: IIHRCONF01_0528
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 115
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد گروه علوم تربیتی ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ممسنی ، ممسنی ، ایران
استادیار زبان انگلیسی ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ممسنی ، ممسنی ، ایران
استادیار گروه علوم تربیتی ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ممسنی ، ممسنی ، ایران
چکیده
هدف از انجام این مطالعه ، شناسایی و رتبه بندی عوامل موثر بر بهزیستی روانشناختی معلمان زبان انگلیسی شهرستان های ممسنی و رستم بود. تحقیق حاضر به لحاظ ماهیت و هدف، کاربردی و از نظر روش جمع آوری داده ها، از نوع پژوهش های اکتشافی ، توصیفی -همبستگی و همچنین به لحاظ تحلیل ، کمی -کیفی بود. جامعه آماری در این مطالعه ، کلیه معلمان زبان انگلیسی شهرستان های ممسنی و رستم (۵۵ نفر) و با توجه به جدول مورگان، ۴۸ نفر از معلمان به عنوان نمونه در نظر گرفته شدند. در این مطالعه از پرسشنامه محقق ساخته برای گردآوری اطلاعات آماری استفاده شد. در بخش کیفی ، با رویکرد هدفمند، ۱۵ نفر از خبرگان مدیریت آموزشی به عنوان نمونه بخش کیفی درنظر گرفته شد. روایی محتوایی پرسشنامه توسط صاحبنظران تایید گردید و پایایی آن پس از اجرای آزمایشی بین ۳۰ نفر از معلمان و محاسبه آلفای کرونباخ بالاتر از ۷۰/۰ تایید گردید. برای تجزیه و تحلیل داده ها از تحلیل دلفی ، تحلیل مسیر استفاده شد. نتایج دلفی نشان داد که تعارض کار و خانواده، حمایت اجتماعی ادراک شده، راهبردهای مقابله ای، استرس شغلی ، هوش معنوی، جهت گیری مذهبی ، اخلاق حرفه ای و آموزش ذهن آگاهی می باشند. نتایج مدلسازی ساختاری نشان داد که حمایت اجتماعی ادراک شده، راهبردهای مقابله ای، هوش معنوی، جهت گیری مذهبی ، اخلاق حرفه ای و آموزش ذهن آگاهی دارای رابطه مثبت و معنادار و تعارض کار و خانواده و استرس شغلی رابطه منفی و معنادار بر بهزیستی روانشناختی بوده اند.کلیدواژه ها
بهزیستی روانشناختی ، شناسایی و رتبه بندی، معلمان زبان انگلیسی ممسنی و رستم .مقالات مرتبط جدید
- زیست مدرن و عوامل منفی تغییر ارزش های اخلاقی از دیدگاه اسلام (مبتنی بر آرای آیت الله جوادی آملی)
- تحلیل مولفه های دگرگونی نامطلوب نظام ارزشی در منظومه تفکر اسلامی
- تحلیل زبان شناختی خطبه حضرت خدیجه (س) «مطالعه موردی خطبه ازدواج خدیجه (س) با پیامبر اکرم (ص)»
- چالش های شکاف نسلی در عصر دیجیتال و راهکارهای جبرانی آن
- واکاوی ترجمه بینانشانه ای تصاویر نوشتار در صور الکواکب عبدالرحمن صوفی (مطالعه موردی صورت های فلکی انسانی)
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.