پیش بینی تفکر انتقادی دانش آموزان بر اساس شیوههای فرزندپروری ادراک شده آنها با میانجی گری مهارتهای حل مسئله
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی انقلاب علوم انسانی اسلامی
- کد COI اختصاصی: IIHRCONF01_0495
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 95
نویسندگان
آموزش و پرورش استان آذربایجان شرقی شهرستان ورزقان
چکیده
مطالعه حاضر با هدف پیش بینی تفکر انتقادی دانش آموزان بر اساس شیوههای فرزندپروری ادراک شده آنها با میانجی گری مهارتهای حل مسئله انجام شد. روش این پژوهش همبستگی و جامعه آماری پژوهش را کلیه دانش آموزان مقطع متوسطه اول شهرستان ورزقان در سالتحصیلی ۱۴۰۲- ۱۴۰۱ تشکیل دادند. از این جامعه ۳۶۰ دانش آموز به روش نمونه گیری خوشه ای مرحله ای انتخاب و به پرسشنامه ادراک از سبک های فرزندپروری رابینز (۱۹۹۴)، مهارت حل مسئله هپنر و پترسون (۱۹۸۲) و تفکر انتقادی ایرانی و همکاران ( ۲۰۰۷) پاسخ دادند. دادههای حاصل با استفاده از تحلیل مسیر مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. نتایج نشان داد، حمایت از خودمختاری والدین وگرمای عاطفی پدر (نه مادر) بر تفکر انتقادی دختران اثر مستقیم و معناداری دارد. همچنان نتایج نشان دهنده اثرمستقیم و مثبت گرمای عاطفی و حمایت از خودمختاری پدر بر مهارت حل مسئله بود. در مورد پسران نتیجه تحلیل مسیر حاکی از اثر مستقیم و مثبت گرمای عاطفی و حمایت از خودمختاری پدر بر تفکر انتقادی بود وگرمای عاطفی پدر و مادر بر مهارت حل مسئله اثر مستقیم داشت . همچنین در مدل هم پسران و هم دختران، مهارت حل مسئله بر تفکر انتقادی دارای اثر مستقیم بود. نتایج نشان داد که مهارت حل مسئله بین ادراک از سبک فرزندپروری و تفکر انتقادی نقش میانجی ندارد. به طور کلی نتایج تحلیل مسیر نشان داد که ابعاد ادراک از سبک فرزندپروری (درگیری ، حمایت از خودمختاری وگرمی ) و مهارت حل مسئله ، برای مدل پسران ۲۹ درصد و برای دختران ۲۵ درصد از واریانس تفکر انتقادی را تبیین می کنند. نتایج کلی نشان داد ادراک از شیوههای فرزندپروری با میانجی گری مهارتهای حل مسئله تفکر انتقادی دانش آموزان را پیش بینی می نماید.کلیدواژه ها
تفکر انتقادی ،فرزندپروری ،دانش آموزمقالات مرتبط جدید
- زیست مدرن و عوامل منفی تغییر ارزش های اخلاقی از دیدگاه اسلام (مبتنی بر آرای آیت الله جوادی آملی)
- تحلیل مولفه های دگرگونی نامطلوب نظام ارزشی در منظومه تفکر اسلامی
- تحلیل زبان شناختی خطبه حضرت خدیجه (س) «مطالعه موردی خطبه ازدواج خدیجه (س) با پیامبر اکرم (ص)»
- چالش های شکاف نسلی در عصر دیجیتال و راهکارهای جبرانی آن
- واکاوی ترجمه بینانشانه ای تصاویر نوشتار در صور الکواکب عبدالرحمن صوفی (مطالعه موردی صورت های فلکی انسانی)
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.