شخصیت و شخصیت پردازی درآثار داستانی دفاع مقدس حمیدحسام

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی انقلاب علوم انسانی اسلامی
  • کد COI اختصاصی: IIHRCONF01_0214
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 99
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه شهنوازی

کارشناسی ارشد، زبان و ادبیات فارسی،دانشگاه پیام نور، اردکان، یزد، ایران

آسیه ذبیح نیا

دانشیار،گروه زبان و ادبیات فارسی، دانشگاه پیام نور، اردکان، یزد، ایران

چکیده

حمید حسام (تولد ۱۳۴۰ ) یکی از نویسندگان در حوزه روایت جنگ و خاطره گویی اهل همدان است که با آثار منتشر شده از وی، می توان سهم بزرگی را برای ایشان در حوزه نگارش ادبیات پایداری و روایت گری و شخصیت پردازی قائل شد. در آثار حمید حسام شخصیت ها، اصلی هستند، واقعی و عینی ، با همان سادگی و صلابتی که در واقعیت وجود دارند، شخصیت های فرعی در کنار شخصیت اصلی نیز برای با دیالوگ ها و نحوه برخوردشان سبب شده است تا نویسنده ، روایت گری را به شیوه ای ساده و قابل فهم برای همه مخاطبان در هر رده سنی بیان کند. آثار داستانی حمید حسام با بیانی زیبا، رسا و صمیمی عشق به وطن را به تصویر کشیده اند. این پژوهش به بررسی و تحلیل شخصیت و شخصیت پردازی در آثار داستانی دفاع مقدس حمید حسام می پردازد. بررسی ها نشان می دهد که شخصیت پردازی بسیار زیبا و دلنشین بیان شده است . اکثر شخصیت ها ایستا هستند و زاویه دید بیشتر درونی اوµل شخص است . گفتگوها هم به صورت مونولوگ و هم به صورت دیالوگ به کار گرفته شده اند. مهم ترین درون مایه های کتاب داستانی دفاع مقدس حسام ، دینی و مذهبی ، ملی و اجتماعی و ... .است که این ویژگی ها بیانگر توانایی های راوی و نویسنده در زمینه ی خاطره نویسی است . روش پژوهش ، توصیف و تحلیل است که ابتدا به تحلیل مطالب پرداخته و سپس به ذکر شواهدی به شیوه تحلیل از مطالب استنتاج می شود.

کلیدواژه ها

شخصیت پردازی. داستان . دفاع مقدس . خاطره ، ادبیات شفاهی ، حمید حسام

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.