بررسی تاثیر معنویت گرایی اسلامی در ممانعت از آسیب های اجتماعی

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی انقلاب علوم انسانی اسلامی
  • کد COI اختصاصی: IIHRCONF01_0197
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 78
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمود ابوالحسنی

کارشناس ارشد، رشته الهیات و فقه و مبانی حقوق اسلامی، دانشگاه پیام نور خرم آباد، لرستان

چکیده

به دام افتادن به اسیبهای اجتماعی از طرف اشخاص نابهنجار علاوه بر این مبحث که امنیت روانی جامعه را به خطر می اندازد هزینه های مادی و غیر مادی گوناگونی بر جامعه وارد میکند به همین علت در همه جوامع روشهای گوناگون و مختلفی برای ممانعت از رفتارهای انحرافی به کار گرفته می شود همیشه سعی بر این بوده که با همراه ساختن افراد با هنجارهای جامعه از شکست خوردن آنها در ورطه انحراف پیشگیری شود به روشی که یکی از دغدغه های همیشگی جامعه شناسان نیز پیدا کردن راهکارهایی برای کم کردن ناهنجاریهای اجتماعی بوده است از سویی یکی از موثرترین راه ها و منابع برای بهنجار بار آوردن افراد در جامعه معنویت و منابع دینی میباشد. قرآن به عنوان منبع اصلی معارف الهی و معنویت مسلمانان، حاوی نکات ارزشمندی در زمینه رفتارهای انحرافی و چگونگی برخورد با منحرفان است. در این مقاله بعد از بیان مفهوم واژه های معنویت و آسیب های اجتماعی به ارزیابی راههای قرآن در کم کردن آسیب های اجتماعی می پردازیم.

کلیدواژه ها

معنویت گرایی آسیبهای اجتماعی هنجار اجتماعی، کجروی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.