اثربخشی آموزش شفقت به خود بر انتظار از ازدواج و باورهای مربوط به انتخاب همسر دختران در آستانه ازدواج
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: بیستمین کنفرانس بین المللی پژوهش در روانشناسی، مشاوره و علوم تربیتی
- کد COI اختصاصی: ICPCEE20_161
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 163
نویسندگان
کارشناسی ارشد مشاوره خانواده
استادیار گروه مشاوره دانشگاه اصفهان
چکیده
هدف از این پژوهش، بررسی اثربخشی آموزش شفقت به خود بر انتظار از ازدواج و باورهای مربوط به انتخاب همسر دختراندر آستانه ازدواج بود. طرح پژوهش، نیمه آزمایشی از نوع پیش آزمون-پس آزمون با گروه کنترل بود. جامعه آماری پژوهششامل کلیه دختران در آستانه ازدواج شهر اصفهان در سال ۱۴۰۱ بود که به صورت در دسترس ۳۰ نفر به عنوان نمونهانتخاب و به صورت تصادفی در دو گروه آزمایش (۱۵ نفر) و گروه کنترل (۱۵ نفر) گمارده شدند و به پرسشنامه انتظار ازازدواج (MES جونز و نلسون، ۱۹۹۶) و پرسشنامه باورهای مربوط به انتخاب همسر (کاب، لارسون و واتسون، ۱۹۹۳) دردو مرحله پیش آزمون و پس آزمون پاسخ دادند. گروه آزمایش طی هشت جلسه ۹۰ دقیقه ای، هفته ای دوبار تحت آموزششفقت به خود قرار گرفتند و گروه کنترل، آموزشی دریافت نکردند و در انتها از هر دو گروه، پس آزمون گرفته شد. داده هایپژوهش از طریق نرم افزار SPSS-۲۱ تحلیل شده و جهت بررسی فرضیه ها از روش آماری تحلیل کوواریانس استفادهگردید. نتایج تجزیه و تحلیل آماری نشان داد، آموزش شفقت به خود بر میزان انتظارات واقع بینانه، ایده آل گرایانه و بدبینانهاز ازدواج و همچنین در کاهش باورهای مربوط به انتخاب همسر به جز دو مولفه باور به ضرورت داشتن ارتباط با فرد موردعلاقه و سهل انگاری در انتخاب همسر، در دختران مجرد در آستانه ازدواج موثر است.پیشنهاد میشود از نتایج پژوهش در جلسات آموزش قبل ازدواج و کارگاه های آموزشی، جهت کاهش انتظارات غیر واقع بینانهازدواج استفاده شود.کلیدواژه ها
ازدواج، انتظار از ازدواج، انتخاب همسر، باورهای مربوط به انتخاب همسر، شفقت به خودمقالات مرتبط جدید
- روایت پژوه ی تجربه مواجهه با افت تحصیلی ناگهانی یکی از دانش آموزان ممتاز در پایه ششم ابتدایی
- بررسی و ارزیابی تاثیر انجمن اولیا و مربیان در بهبود کیفی آموزش در مدارس ابتدایی دخترانه شهرک بزین شیراز
- اثربخشی آموزش تفکر انتقادی بر اهمالکاری تحصیلی دانشجویان
- بررسی رابطه هوش هیجانی و مدیریت زمان با بهداشت روانی دبیران دوره متوسطه شهر خرمآباد
- مقایسه تطبیقی نقش بازی های سنتی و دیجیتال در آموزش و یادگیری دانش آموزان ابتدایی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.