مروری بر سطح دانش پرستاران بخش های مراقبت ویژه در ارتباط با پنومونی وابسته به ونتیلاتور

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی سلامت، بهداشت و آموزش
  • کد COI اختصاصی: CHHE01_0771
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 70
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم زمانی فرادنبه

دانشگاه آزاد اسلامی واحد یزد

مطهره السادات میرطرزرجانی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد یزد

فاطمه آبافت

بیمارستان شهد صدوقی

چکیده

مقدمه: پنومونی وابسته به ونتیلاتور یکی از شایع ترین و کشنده ترین عفونت های بیمارستانی میباشد. این عارضه دربیماران تحت تهویه مکانیکی پس از ۴۸ ساعت ایجاد می شود. پرستاران بزرگترین نیروی کار در ارتباط با مراقبت ازبیماران هستند و نقش مهمی در پیشگیری از عفونت های بیمارستانی از جمله پنومونی وابسته به ونتیلاتور ایفا می کنند.با توجه به اهمیت پیشگیری از پنومونی وابسته به ونتیلاتور بر آن شدیم مطالعه مروری با هدف تعیین سطح دانشپرستاران بخش های مراقبت ویژه در ارتباط با پنومونی وابسته ونتیلاتور انجام دهیم.روش کار: برای انجام این مطالعه مقالات فارسی و انگلیسی از سال ۲۰۱۳ تا ۲۰۲۳ با کلیدواژه های پنومونی وابسته بهونتیلاتور، پیشگیری از پنومونی، تهویه مکانیکی، مراقبت پرستاری و مراقبت های ویژه در پایگاه های اینترنتی Google,scholar, PubMed, Web of Science, Magiran جستجو و بررسی شد. یافته ها: بررسی های انجام شده حاکی از آن بود که سطح دانش پرستاران ایرانی در ارتباط با پنومونی وابسته به ونتیلاتور پایین است، سطح تحصیلات، سن، سابقه کاری، نوع استخدام پرستاران از عوامل تاثیر گذار بر سطح دانش آنها می باشد.بیشترین اطلاعات پرستاران در ارتباط با پیشگیری از پنومونی وابسته به ونتیلاتور مربوط به پوزیشن سر بیمار و اصولصحیح آسپتیک در ساکشن بیماران است.نتیجه گیری: نتایج نشان دهنده سطح ناکافی دانش پرستاران در ارتباط با پنومونی وابسته به ونتیلاتور است. لذا پیشنهادمیشود مداخلات آموزشی در ارتباط با راه های پیشگیری از پنومونی وابسته به ونتیلاتور انجام شود.

کلیدواژه ها

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.