بررسی اختلالات اضطراب و افسردگی در بزرگسالان مبتلا به صرع

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی سلامت، بهداشت و آموزش
  • کد COI اختصاصی: CHHE01_0689
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 97
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ساناز بستانی

پرستاری داخلی -جراحی (کارشناسی ارشد) – گروه پرستاری، واحد علوم پزشکی قشم، دانشگاه آزاد اسلامی، قشم، ایران

محمدحسین تکلیف

دانشجوی کارشناسی ارشد پرستاری داخلی- جراحی، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان، بندرعباس، ایران

چکیده

مقدمه و هدف: صرع یکی از مهمترین بیمار یهای سیستم عصبی است که به علت تخلیه الکتریکی ناگهانی، متناوب و بیش از حد نورونهای عصبی مغزی به وجود می آید و به دلیل مزمن و مادام العمر بودن، اغلب باعث مشکلات روانی از جمله اضطراب و افسردگی می شود و از زوایای مختلف، کیفیت زندگی این افراد را تحت تاثیر قرار می دهد. لذا این مطالعه با توجه به اهمیت این مسئله با هدف مروری بر شیوع اختلالات اضطراب و افسردگی در افراد بزرگسال مصروع انجام شده است.روش اجرا: این مطالعه به صورت مرور سیستماتیک با هدف بررسی شیوع اختلالات اضطراب و صرع در بزرگسالان انجام شده است، برای جستجو مقالات از پایگاه های اطلاعاتی Iran Doc ،Elsevier ،Scopus ،CINAHL ،SID ،Medline ،Scholar ،PubMed و Magiran استفاده شد که مقالاتی در بازه زمانی ۲۰۱۰ تا ۲۰۲۲ با تاکید بر مقالات ۴ سال اخیر استخراج گردید. جست وجوی مقالات در پایگاه های اطلاعاتی با کلید واژه های اضطراب، افسردگی، صرع، بزرگسال، به صورت کلید واژه های مستقل و نیز ترکیب آن ها با استفاده از عملگرا های بولی استخراج شدند.یافته ها: بر اساس یافته های حاصل از مرور مطالعات یافت شده، شیوع اضطراب و افسردگی در بیماران مصروع بالا می باشد؛ همچنین بررسی مطالعات انجام شده حاکی از شیوع افسردگی و اضطراب تقریبا به یک نسبت در این بیماران می باشد.نتیجه گیری: با توجه به مزمن بودن بیماری صرع و شیوع بالای انواع اختلالات روانی از جمله اضطراب و افسردگی و پیامدهای روانی و جسمی در این افراد، پیشگیری و شناسایی زود هنگام این اختلالات در این بیماران از اهمیت به سزایی برخوردار است.

کلیدواژه ها

اضطراب، افسردگی، صرع، بزرگسال

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.