آسیب شناسی پیاده سازی الزامات طرح تداوم کسب و کار در سازمان های کوچک و متوسط مبتنی بر فناوری اطلاعات

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی فناوری اطلاعات، مدیریت و کامپیوتر
  • کد COI اختصاصی: CONFIT01_0608
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 157
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مصطفی لباف

دانشجوی کارشناسی ارشد رشته مدیریت فناوری اطلاعات، دانشکده مدیریت و اقتصاد، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

صفاناز حیدری

گروه مدیریت دولتی، دانشکده مدیریت و اقتصاد، واحد میاندوآب، دانشگاه آزاد اسلامی، میاندوآب، ایران

محمدرضا ثنایی

گروه مدیریت فناوری اطلاعات، دانشکده مدیریت و اقتصاد، واحد قزوین، دانشگاه آزاد اسلامی، قزوین، ایران

چکیده

طی سالهای گذشته ، سازمانها رویکردهای مختلفی را برای اطمینان از تداوم کسب و کار مورد استفاده قرار دادهاند؛ راهنماهای اجرایی بسیاری توسط برخی نهادهای دولتی و غیردولتی در این خصوص انتشار یافته است و محققان بسیاری به ارائه چارچوبهایی برای توسعه و استقرار BCP و BCM در سازمان و نگهداری آن پرداخته اند؛ اما الزامات استقرار و پیادهسازی طرح تداوم کسب و کار با استفاده از فناوری اطلاعات و دانش ها به روز و نوین را کمتر سازمانی مورد توجه قرار داده است . در جهت بررسی عوامل موثر بر پیاده سازی الزامات طرح تداوم کسب و کار، ۳ معیار اصلی سازمانی ، فردی و محیطی از پژوهش های گذشته مشخص شده است . این سه معیار در پژوهش حاضر با استفاده از نظر خبرگان مورد بررسی قرار گرفته و قابلیت اجرا و تاثیر گذاری آن مشخص شده است . هر کدام از ۳ معیار اصلی سازمانی ، فردی و محیطی به ترتیب ده، هفت و سه زیر معیار دارند. برای عوامل سازمانی ، »تعیین چشم انداز، اهداف، ارزش های بنیادی برای مدیریت کسب وکار و ارتباط آنها با راهبردهای کسب وکار«، برای عوامل فردی ، »توانمندسازی و آموزش کارکنان جهت مقابله با شرایط اضطراری با استفاده از تحلیل سناریو« و برای عوامل سازمانی محیطی ، »بررسی روش های موجود برای مقابله به موقع با رویدادهای غیرمعمولمحیطی « به عنوان تاثیرگذارترین معیار تشخیص داده شد.

کلیدواژه ها

طرح تداوم کسب و کار؛ فناوری اطلاعات؛ تصمیم گیری چند معیاره؛ شرکت های کوچک و متوسط .

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.