برنامه های امنیت سایبری برای مبارزه با تروریسم سایبری

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی فناوری اطلاعات، مدیریت و کامپیوتر
  • کد COI اختصاصی: CONFIT01_0278
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 35
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدعلی گرمه ای

دانشجوی ارشد مدیریت فناوری اطلاعات دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب

محمد ملکی نیا

چکیده

تروریسم سایبری مهمترین مساله تروریسم است که به سبب بهره گیری غیر قانونی از فناوری و ابزارهای الکترونیکی و رایانه ای در فضای مجازی ، علیه ملت ها به کار می گیرند و موجبات تهدید های فزایندهای در عرصه بین المللی فراهم آورده است .در مقاله پیش رو ابتدا تعریفی از تروریسم سایبری خواهیم داشت و نشان خواهیم داد که اغلب تعریف های موجود از تروریسم سایبری بر سه نکته زیر متمرکز هستند : ۱) انگیزه تروریست (ها) ۲) سیستم سایبری که مورد هدف قرار گرفته است . ۳) اثر اقدام مزبور بر روی یک جمعیت مشخص . سپس تفاوت میان جرایم سایبری و تروریسم سایبری پرداخته و در رابطه با حملات سایبری فیزیکی و مهم ترین حمله سایبرفیزیکی که کرم استاکس نت در شبکه هسته ای ایران بود صحبت خواهیم نمود و در ادامه از مهمترین اقدامات مقابله جویانه با تروریسم سایبری که عبارتند از سیاست گذاری و آموزش صحبت خواهیم نمود. در پایان چارچوبی را برای مواجهه با موضوعات حمله سایبری و تروریسم سایبری که در هرگونه نظام سازمان قابل اجرا می باشند را ارائه خواهیم داد.

کلیدواژه ها

تروریسم سایبری ، جرم سایبری ، استاکس نت ، حملات سایبر فیزیکی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.