برآورد پتانسیل تابشخورشیدی در ایران و تهیه اطلس تابشی آن

  • سال انتشار: 1383
  • محل انتشار: نوزدهمین کنفرانس بین المللی برق
  • کد COI اختصاصی: PSC19_217
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2046
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بتول صفائی

سازمان انرژی اتمی جمهوری اسلامی ایران

مرتضی خلجی اسدی

سازمان انرژی اتمی جمهوری اسلامی ایران

حبیب تقی زاده

سازمان انرژی اتمی جمهوری اسلامی ایران

افسانه جیلاوی

سازمان انرژی اتمی جمهوری اسلامی ایران

چکیده

یکی از ارکان اصلی برای توسعه تحقیقات کاربردی انرژی خورشیدی در هر منطقه ، مطالعه و برآورد پتانسیل انرژی تابشی خورشیدی درآن منطقه است . در این کار تحقیقی از میان 21 ایستگاه تشعشع سنجی کشور فقط 9 ایستگاه سینوپتیک که داده های تشعشع سنجی آن در دوره های آماری پنج الی یازده ساله بدست آمده است، قابل استفاده بودند . که بعد از پالایش این داده ها که دارای خلاءهای آماری و بعضاً اطلاعات ناصحیح بوده اند، از آنها برای انتخاب مدل مناسب استفاده شده است . پس از مطالعه و بررسی مدلهای موجود برای تخمین میانگین ماهیانه تابش کلی روزانه در سطح افق، سه مدل ریاضی آنگستروم – پریسکات، روش حداکثر احتمال و مدل هیبرید بکار گرفته شدند . با استفاده از روابط آماری هر یک از مدلها و برنامه کامپیوتری مناسب و بکارگیری داده های تشعشع سنجی پردازش شدة 9 ایستگاه یاد شدة فوق و حل معادلات همبستگی مربوطه ، ضرائب معادلة مربوط به هریک از سه مدل فوق برای ایران بدست آمد . این مدلهای ریاضی از نظر آزمون های آماری برای ایران بررسی شدند و از این میان ، مدل هیبرید که بهترین برازش را با داده های فوق دارا بود انتخاب گردید . حاصل این کار تحقیقی عبارت است از 12 نقشه مربوطه به میانگین روزانه تابش کل خورشیدی در هر ماه، 4 نقشه مربوط به مجموع انرژی تابشی کل رسیده به واحد سطح افقی برای هر فصل، 1 نقشه مربوط به مجموع انرژی تابشی دریافتی در سطح افقی در طول سال می باشد .

کلیدواژه ها

انرژی تجدیدپذیر، انرژی خورشیدی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.