تبیین اثربخشی توجه به مسائل دینی در خانواده و مدرسه بر شوق و اهمیت دانش آموزان به نماز

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: ششمین همایش ملی پژوهش های حرفه ای در روانشناسی و مشاوره با رویکرد از نگاه معلم
  • کد COI اختصاصی: CFTP10_2094
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 64
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه محمدی

کارشناسی، امور تربیتی، هرمزگان، بندرعبا س

مریم حکیمی

کارشناسی، آموزش ابتدایی، هرمزگان، بندرعبا س

چکیده

با توجه به این که نماز در دین ما به عنوان ستون دین تلقی شده و ملاک ارزش آدمی و قبولی کلیه ی اعمال و فرائض دیگر اوست و اگردرست اقامه گردد، به عنوان معراج مومن و راس دین شمرده می شود،که نیاز به مداومت ومحافظت دارد. بدون تردید همه ی کودکان و نوجوانان، بالفطره استعداد پذیرش و انجام تکالیف مذهبی را دارند ، به همین دلیل آموزش ویادگیری نماز امری واجب وضروری است چراکه زندگی فردی و اجتماعی وآخرت انسان را تحت تاثیر قرارداده وسرنوشت او را رقم می زند . اقامه نماز نه تنها باعث نزدیکی به خداوند متعال میشود، بلکه تاثیرات بسزایی در زندگی فردی و اجتماعی انسان دارد. سنین نوجوانی را میتوان یکی از دوران های مهم در شکل گیری اخلاقیات و رفتارهای یک فرد دانست ، که در این بین خانواده و مدرسه به عنوان کلیدی ترین کانون های شکل دهنده خمیر وجودی و اخلاقی یک دانش آموز، نقش برجسته ای را ایفا میکنند. متاسفانه دیدگاه نسل امروزی ، نوجوانان و برخی از جوانان نسبت به نماز خواندن، بسیار کمرنگ شده است ! دلیل این اتفاق، فعالیت های شبکه های اجتماعی ، زرق و برق شدید تبلیغات و گاهی سوگیری رسانه های خارجی برای دین زدگی در نسل جوان می باشد. راه های علاقه مند کردن دانش آموزان به نماز خواندن، همانند یک جورچین بزرگ است که قسمت های مختلفی باید آن را تکمیل کنند. هم خانواده و هم مدرسه در کنار هم باید نقش های خود را اجرا کنند تا اهداف این مسیر محقق شوند. والدین ابتدا باید خودشان الگوی خوبی در نماز خواندن، برای فرزندان باشند. مربیان و معلمان مدرسه نیز با برنامه ریزی های دقیق می توانند مدرسه و فضای نمازخانه را به یک محیط لذت بخش و آرامش دهنده تبدیل کنند. این ها از عواملی هستند که نسل امروزی را به انجام فریضه عبادی نماز، ترغیب می سازد. در این پژوهش به تبیین اثربخشی توجه به مسائل دینی در خانواده و مدرسه بر شوق و اهمیت دانش آموزان به نماز پرداخته ی شود.

کلیدواژه ها

نماز، دانش آموز، انگیزه، شوق، مسائل دینی .

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.