بررسی ضرب المثل ها و حکایت های گویش گالشی و تاثیر آن بر روی حفظ این گویش
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: ششمین همایش ملی پژوهش های حرفه ای در روانشناسی و مشاوره با رویکرد از نگاه معلم
- کد COI اختصاصی: CFTP10_0812
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 116
نویسندگان
استاد دانشگاه فرهنگیان بنت الهدی صدر رشت
دانشجوی کارشناسی رشته ی آموزش ابتدایی دانشگاه بنت الهدی صدر رشت
دانشجوی کارشناسی رشته ی آموزش ابتدایی دانشگاه بنت الهدی صدر رشت
چکیده
گویش های محلی سرمایه های گرانقدری هستند،که در دل خود فرهنگ های مختلفی دارند.در واقع هر واژه یک گویش ،گوشه ای از تاریخ اجتماعی و فرهنگی ملت است . اما امروزه این فرهنگ با رواج زبان فارسی و پیشرفت تکنولوژی و جامعه رو به زوال است . زبان گالشی از جمله گویش های بومی ملت ایران است که مورد تهدید قرار گرفته است .ضرب المثل گونه ای از بیاناست که معمولا تاریخچه و داستانی پند آموز در پس بعضی از آنها نهفته است . ضرب المثل ها به مثابه بخش مهمی از فرهنگ عامه نمایاننده فرهنگ و شخصیت جوامع مختلف هستند.هدف از اجرای این پروژه،یافتن ضرب المثل ها و کنایات اصیل گویش گالشی و همچنین داستان های کهن این قومکه سینه به سینه به ما به ارث رسیده می باشد ، تا شا ید بتوانیم اندکی به حفظ این میراث زبانی ارزشمند رو به فراموشی کمکی کنیم . همچنین باعث آشنایی ما با فرهنگ و زبان گذشتگان نیز شده و ما را بیش از پیش شرمنده خود و بزرگان این دیار کرده است ،و ما را آگاه می سازد که ، چقدر از فرهنگ و آیین و زبان مادران و پدرانمان دور شده ایم .بسیاری از ضرب المثل ها علی الخصوص ضرب المثل های گالشی رو به فراموشی هستند. مثل ها و حکایاتی که نشان از زندگی اجداد ما در گذشته دارند و روایتگر تاریخی از زندگی آنان است . بی شک این ضرب المثل ها، روایات و حکایات، روشن کننده راه ما در زندگ ی خواهد بود و بسیار به ما درس خواهند داد ، زیرا هر چقدر جامعه رو به پیشرفت برود باز هم با بیان آنها می توانیم قدمی در جهت حفظ هویت و گویش محلی خود برداریم . پس باید نهایت تلاش خود را برای حفظ این آثار ارزشمند به کار گیریم .در این مقاله به چند ین ضرب المثل و حکایات گالشی قدیمی اشاره شده است و پیش نیاز اصلی حفظ تداوم حیات این گویش دیرپا و غن ی بازگرداندن حیثیت واقعی آن نزد مردم است و ریشه یابی علل تاریخی ناپسند دانستن تکلم گالشی و شناساندن این علل به مردم.کلیدواژه ها
گویش محلی - گالش ها -ضرب المثل محلی -حکایت محلیمقالات مرتبط جدید
- روایت پژوه ی تجربه مواجهه با افت تحصیلی ناگهانی یکی از دانش آموزان ممتاز در پایه ششم ابتدایی
- بررسی و ارزیابی تاثیر انجمن اولیا و مربیان در بهبود کیفی آموزش در مدارس ابتدایی دخترانه شهرک بزین شیراز
- اثربخشی آموزش تفکر انتقادی بر اهمالکاری تحصیلی دانشجویان
- بررسی رابطه هوش هیجانی و مدیریت زمان با بهداشت روانی دبیران دوره متوسطه شهر خرمآباد
- مقایسه تطبیقی نقش بازی های سنتی و دیجیتال در آموزش و یادگیری دانش آموزان ابتدایی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.