درس پژوهی : درس انسان و مهارتهای زندگی ، آسیب های اجتماعی و پیشگیری از آنها تفکر و سواد رسانه ای پایه یازدهم حسابداری با رویکرد مشاوره ای

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: ششمین همایش ملی پژوهش های حرفه ای در روانشناسی و مشاوره با رویکرد از نگاه معلم
  • کد COI اختصاصی: CFTP10_0795
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 89
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امیر محمودی

کارشناسی ارشد، مشاوره خانواده، دانشگاه پیام نور مرکز سمناناداره آموزش و پرورش شهرستان سرپل ذهاب، هنرستان فنی و حرفه ای پیامبر اعظم(ص)

چکیده

هدف کلی پژوهش حاضر که به روش مشارکتی انجام شده است تسهیل یادگیری آسیب های اجتماعی و پیشگیری از آنها در هنرستان با رویکرد درس پژوهی است . آسیب های اجتماعی همیشه به عنوان یک خطر کاملا جدی برای سلامت و بهداشت افراد به شمار می رود. آسیب های اجتماعی به دسته ای از نابسامانی ها و ناهنجاری های رفتاری افراد یک جامعه چه بصورت فردی و یا جمعی اطلاق می شوند که ریشه در بی نظمی ها، کژکارکردی های پدیده های اجتماعی و پیامدهای نامطلوب آنها دارد. نکته ای که بسیاری از کارشناسان بر آن تاکید دارند اهمیت نقش آموزش وپرورش در بخش پیش گیری از آسیب های اجتماعی است .در الگوی درس پژوهی معلمان در جلسات هم اندیشی پیرامون اهداف دروس با یکدیگر به بحث و تبادل نظر پرداخته ، برنامه تدریس خود را تدوین نموده، و آن را به مرحله اجرا می گذارند و سپس به نقد و بررسی و اصلاح آن می پردازند. یعنی در سه جنبه طراحی ، اجرا و ارزیابی یک برنامه با همدیگر همفکری ، همکاری و همیاری می کنند. در درس پژوهی بیش از اینکه معلمان مبانی نظری آموزش و یادگیری را بیاموزند، مهارتهای علمی و کاربردی مربوط به فرایند یاددهی یادگیری ( آموزش)، ارزیابی روشهای تدریس ، خودارزیابی و فعالیتهای آموزشی را می آموزند. این مدل محیطی برای یادگیری معلمان در مدرسه پدید می آورد که به طور مداوم در جست و جوی یادگیری از دیگران، بازاندیشی در عمل و آموخته های خود باشند.با توجه به اهمیت و کاربرد بحث آسیب های اجتماعی و پیشگیری از آنها در مدرسه و اهمیت یادگیری آن توسط دانش آموزان، طی دو تدریس انجام شده در مدرسه به عنوان معلم مراحلی را جهت تسهیل یادگیری این درس انجام دادیم .نتایج به دست آمده از تدریس اول و دوم بیانگر این است که ۱) مهارت های فنی : مهارت کلاس داری ، مهارت اموزشی ، روش تدریس ، مهارت تدریس ، ایجاد انگیزه، ۲) مهارت های انسانی : ویژگی های ظاهری ، مهارت ارتباطی ، مشارکت گروهی ، زبان بدن، مهارت کلامی و ۳) مهارت های ادراکی : مواد آموزشی ، مدیریت زمان، موقعیت اموزشی در بهبود یادگیری درس مهارت های زندگی در این تدریس اثر گذار بود.

کلیدواژه ها

درس پژوهی ، روش تدریس ، تسهیل یادگیری ، آسیب های اجتماعی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.