اقدام پژوهی : چگونه توانستیم با تقویت فرهنگ بومی منطقه بلوچستان بحران هویت فرهنگی دانش آموزان پایه ششم دبستان شاهد را برطرف نمائیم ؟

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: ششمین همایش ملی پژوهش های حرفه ای در روانشناسی و مشاوره با رویکرد از نگاه معلم
  • کد COI اختصاصی: CFTP10_0687
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 156
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حلیمه گرگیج

کارشناسی آموزش ابتدایی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد ایرانشهر

زینب الهامی

کارشناسی ارشد برنامه ریزی آموزشی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تهران

فاطمه جنتی

کارشناسی آموزش ابتدایی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد ایرانشهر

حسین دامنی

دکتری مدیریت آموزشی، دانشگاه علوم و تحقیقات تهرا ن

چکیده

با وقوع رویکرد جهانی شدن نقش خرده فرهنگ های بومی در شکل گیری هویت کمرنگ شده که چالش ها، تعارضارت هویتی و استحاله فرهنگی را با خود به همراه دارد. این پژوهش به صورت کاربردی در قالب اقدام پژوهی با عنوان چگونه توانستیم با تقویت فرهنگ بومی منطقه بلوچستان بحران هویت فرهنگی دانش آموزان پایه ششم دبستان شاهدرا برطرف نمائیم ؟ در سال تحصیلی ۱۴۰۳_ ۱۴۰۲ در دبستان شاهد، با هدف رفع بحران هویت فرهنگی دانش آموزان پایه ششم کلاس شهیده ثنا پردل انجام شد .مسئله ایجاد شده بروز رفتارهای نامناسب ۳نفر ازدانش آموزان در مدرسه با همانندسازی خود با گروه خوانندگان کره ای و بروز رفتارهای نامطلوب بود که با توجه به تاثیرپذیری بالا از گروه همسالان در دوران بلوغ ، این رفتارهای نامطلوب به سرعت در بین سایر دانش آموزان نیز گسترش پیدا کرد جامعه آماری شامل این سه دانش بود که با جمع آوری اطلاعات و مصاحبه غیر مستقیم با دانش آموزان و کد گذاری مصاحبه ها علل :عدم آگاهی از فرهنگ و تمدن بومی بلوچستان، بازنمایی منفی استان و اقوام بلوچ، عدم بومی سازی محتوای تصاویر کتاب و عدم وابستگی ملی تشخیص داده شد و یک راهکاری تلفیقی ، از راه حل های ارائه شده با عنوان بلوچی »باگ وتن « در ۴مرحله : زنجیره کنجکاوی ، پژوهشرای شوهاز، تولیدات فرهنگی در قالب نمایشگاه طراحی شد که در حین اجرا بخش نمایشگاه تغییرو برپایی موزه مردم شناسی آموزشی جایگزین آن شد که دو بخش بومی سازی محتوای کتاب های درسی پایه ششم و اتصال با فرهنگ ملی از طریق نقشه مردم شناسی به آن افزوده شد این راه حل به صورت فرآیندی درکنار دو راهحل تهیه کتابهای مناسب در زمینه فرهنگ بومی منطقه و اجرای نمایشی مراسمات اجرا شدکه پس از اجرای و جمع آوری داده نتایج بیانگر اثربخشی راه حل ها بود.

کلیدواژه ها

بحران هویت فرهنگی ، فرهنگ بومی ، منطقه بلوچستان، مقطع ابتدایی ، اقدام پژوهی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.