ارزیابی مفهومتعادل بخشی در طرح منظر محله خوب بخت

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس برنامه‌ریزی و مدیریت شهری
  • کد COI اختصاصی: URBANPLANING05_121
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2056
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

کرامت الله زیاری

استاد جغرافیا و برنامه ریزی شهری، دانشکده جغرافیا، دانشگاه تهران

کاظم افرادی

دانشجوی کارشناسی ارشد برنامه ریزی شهری، دانشکده هنرهای زیبا، دانشگاه تهران

هادی سلیمانی

دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری، دانشکده جغرافیا، دانشگاه تهران

واحد احمدتوزه

دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری، دانشکده جغرافیا، دانشگاه تهران

چکیده

توجه به بافت فرسوده و نوسازی آن یکی از مقولاتی است که در سال های اخیر در عرصه شهرسازی کشورمان جایگاه ویژه ای یافته است. یکی از اهداف مهمی که برای نوسازی بافت های فرسوده در نظر گرفته شده، عادلبخشی به بافت استت.تعادل بخشی که به ایجاد فرصتهای برابر رشد و خارج ساختن شهر از حالت دوقطبی می پردازد،، هکارهای مختلفی جهت تحقق دارد. توزیع متعادل جمعیت در بافت، ایجاد اختلاط اجتماعی، ، یعمتعادل امکانات و خدمات شهری، توزیع متعادل فرصت ها و بهبود کیفیت محیط زیست انسانی از این دست راهکارها است. . تحقیق در پژوهش حاضر توصیفی –تحلیلیو شیوه ی گردآوری داده ها اسنادی است که ابتدا بهمعرفی مفهوم تعادل بخشی و راهکارهای تحقق آن پرداخته است و سپس به ارزیابی میزان توجه به این راهکارها در پروسه نوسازی محله خوب بخت از ناحیه امام علی (ع) منطقه ۱۵ شهر تهران ، ، نوان یکی از اولین طرحهای نوسازی شهر تهران با رویکرد جدید، می پردازد . د.پایان، نتایجنشان می دهدکه نوسازی بافت این محلهبا عدم توجه کامل بهاین راهکارها، نوسازی درونی و محتوایی ساختارهای اجتماعی ، ا،صادی و فرهنگی محله را مدنظر قرار نداده است و با تلاش های غالبا ظاهرگرا نتوانسته بافت را به حالت تعادل مطلب برساند.

کلیدواژه ها

بافت فرسوده، نوسازی، تعادل بخشی، محله خوب بخت، ارزیابی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.