واکاوی جایگاه مدارس در ترویج سبک زندگی ایرانی اسلامی از منظر سند تحول بنیادین آموزش وپرورش

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: ششمین همایش ملی پژوهش های حرفه ای در روانشناسی و مشاوره با رویکرد از نگاه معلم
  • کد COI اختصاصی: CFTP10_0656
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 93
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسیبه جلالی

کارشناسی ، آموزش ابتدایی ، دانشگاه پیام نور سنندجمدیریت آموزش وپرورش شهرستان دیواندره، استان کردستان، دبستان شهید تندگویان دیواندره

چکیده

رسیدن به سبک زندگی مطلوب اسلام و ارزیابی سبک زندگی موجود در جوامع اسلامی امروزی نیازمند آگاهی از شاخص های زندگی اسلامی است . هدف از تدوین این مقاله واکاوی جایگاه مدارس در ترویج سبک زندگی ایرانی اسلامی از منظر سند تحول بنیادین آموزش وپرورش است .این نوع مقاله از نوع مقالات مروری و روش پژوهش آن، توصیفی مبتنی بر منابع اسناد ی و کتابخانه ای بوده، و برای گردآوری اطلاعات و دادهها به مطالعه کتب ، مجلات و مقالات مرتبط پرداخته شده است . جامعه آماری پژوهش حاضر شامل کلیه منابع و متون در دسترس است .از تجزیه وتحلیل مطالب در می یابیم که شیوه زندگی منعکس کننده گرایش ها و ارزشهای یک فرد یا گروه است . نتایج کلی این پژوهش بیانگر آن است که با تبدیل مدارس به شکل سادهای از جامعه اسلامی - ایرانی به عنوان مروج ارزشهای ملی و دینی ، دانش آموزان می توانند رفتارها و الگوهای اسلامی و ایرانی را تجربه کنند، همچنین می توان با حاکمیت الگوهای رفتاری برگرفته از آموزههای دین مبین اسلام و سنن ایرانی بر روابط اجتماعی درون مدرسه و تقید اولیای مدرسه به این ارزشها، برگزاری مراسم های ملی و دینی ، آموزش اصول صحیح زندگی ایرانی اسلامی در مدارس، طراحی و برنامه های رشد و پرورش دانش آموزان در راستای این فرهنگ ، اختصاص دروسی تحت عنوان سبک زندگی از منظر ائمه معصومین (ع)، ارائه بسته های فرهنگی و طراحی نرم افزارهایی با موضوعات سبک شناسی و سبک زندگی اسلامی ، جایگاه سبک زندگی ایرانی اسلامی را به بهترین نحو به دانش آموزان شناساند و در وجود آنها نهادینه کرد.

کلیدواژه ها

مدرسه ، سبک ، زندگی ، ایرانی اسلامی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.