حس مکان و مقاومت مالکین در برابر طرح های مرمتی بافت های فرسوده شهری:مورد مطالعه منطقه آبکوه مشهد
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: پنجمین کنفرانس برنامهریزی و مدیریت شهری
- کد COI اختصاصی: URBANPLANING05_118
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1239
نویسندگان
دانشیارجامعه شناسی، دانشگاه فردوسی مشهد
دانشجوی کارشناسی ارشد رشته ی پژوهشگری علوم اجتماعی دانشگاه فردوسی مشهد
دانشجوی کارشناسی ارشد رشته ی پژوهشگری علوم اجتماعی دانشگاه فردوسی مشهد
چکیده
اگر سنگ ها را می توان به جای دیگر برد، به همان آسانی نمی توان رابطه ای را که میان سنگ ها و انسان ها برقرار شده است، تغییر داد. نوشتار حاضر به این سؤال اساسی پاسخ می دهدکه حس مکان به عنوان یک ویژگی مهماجتماعی چگونه می تواند به عنوان یک مانع در اجرای طرح های بازسازی بافت های فرسوده شهری ظاهرشود. نتایج تحلیل پدیدارشناختی تجربه حس مکان و مقاومت چهار مشارکت کننده (مالک) در منطقه آبکوه شهرمشهد نشانمی دهد که سابقه سکونت طولانی در محل، وجود خاطرات و تجارب ذهنی متعدد از مکان زندگی، روابط نزدیک اجتماعی با همسایگان و هم محلگی ها، آداب و سننن پابرجا در محل زندگی، حضور مداوم در محل و رضایت از الگوی سنتی مسکن، نارضایتی از عملکرد کالبدی شهرداری درمحل از مهم ترین واحدهای معنائی نهفته دراینتجارب هستند که از یک سو دلالت بر تعلق کالبدی آن ها و از سوی دیگر دلالت بر تعلق اجتماعی به مکانزندگی آنان دارد. این دو نوع تعلق، دو معنا یا تم اصلی این متن (تجارب) محسوب می شوند که خود دلالت روشنی بر معنای مرکزیحس مکاندارند. دارد و این تجربه دربین مشارکت کنندگان بسیار به هم نزدیک است و این امر دلیل مشترکی برای مقاومت در برابر طرح مرمت بافت فرسوده منطقه آبکوه استکلیدواژه ها
حس مکان، حافظه جمعی، مقاومت اجتماعی، بافت فرسوده، مرمت بافت فرسودهمقالات مرتبط جدید
- بررسی علل وقوع و پیشگیری از سقوط در کارگاه های ساختمانی
- بررسی تاثیر جداسازهای لاستیکی بر پاسخ لرزهای مخازن مکعبی مایع
- بررسی تاثیر مقاومت فشاری بتن در پاسخ دینامیکی س د های بتنی وزنی با مطالعه ی موردی سد سفیدرود
- تاثیر طراحی شهری بر سلامت روان: تحلیل عناصر محیطی و رفاه شهروندان
- کاربرد فناوریهای هوشمند در بهینه سازی مدیریت و برنامه ریزی شهری
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.