سنجش وضعیت شاخص های کیفیت زندگی شهری، منطقه ۲ اردبیل از دیدگاه شهروندان
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: پنجمین کنفرانس برنامهریزی و مدیریت شهری
- کد COI اختصاصی: URBANPLANING05_070
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 2196
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری دانشگاه علوم و تحقیقات اردبیل
کارشناس ارشد جغرافیا و برنامه ریزی روستایی دانشگاه خوارزمی تهران
کارشناس ارشد جغرافیا و اقلیم شناسی در برنامه ریزی محیطی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردبیل
چکیده
کیفیت زندگی شهری یکی از مهم ترین حوزه های مطالعات شهری در کشورهای مختلف است. این مهم به دلیل اهمیت روزافزون مطالعات کیفیت زندگی در پایش سیاست های عمومی و نقش آن به عنوان ابزاریکارآمد در مدیریت و برنامه ریزی شهری است. از اینرو هدف مطالعه حاضر، سنجش شاخص های ذهنی کیفیت زندگی شهری در محلات ۱۱ گانه منطقه ۲ شهر اردبیل می باشد .روش شناسی این تحقیق از نظر هدفکاربردی و از نظر شیوه انجام از نوع توصیفی- تحلیلی است. داده های مورد نیاز با استفاده از پیمایش (پرسشنامه) سرپرستان خانوار این منطقه با ۲۴ فاکتور که در سه گروه طبقه بندی شدند جمع آوری شده است.بر همین اساس جامعه آماری تحقیق حاضر را ساکنان منطقه ۲ اردبیل تشکیل می دهند که از بین آن ها با استفاده از فرمول کوکران ۳۸۵ نفر به عنوان جامعه نمونه تحقیق انتخاب شده و متناسب با جمعیت محلات این منطقه،پرسشنامه ها به صورت تصادفی طبقه بندی شده توزیع و تکمیل گردیده است. میزان پایایی پرسشنامه نیز از طریق آزمون آلفای کونباخ سنجیده شده که ضریب آلفای ۸۶ درصد نشان از سطح بالای اطمینان ابزار تحقیق می باشد. برای تجزیه و تحلیل داده های جمع آوری شده از آزمون هایTتک نمونه ای، همبستگی پیرسون وکروسکال- والیس استفاده شده و به این نتیجه رسیده که از نظر شاخص های مورد بررسی در این تحقیق، کیفیت زندگی در منطقه ۲ اردبیل زیر متوسط بوده و در بین محلات این منطقه تفاوت شدیدی حاکم می باشدکلیدواژه ها
کیفیت زندگی شهری، امکانات و خدمات شهری، مشکلات شهری، احساسات فردی، منطقه ۲اردبیلمقالات مرتبط جدید
- بررسی علل وقوع و پیشگیری از سقوط در کارگاه های ساختمانی
- بررسی تاثیر جداسازهای لاستیکی بر پاسخ لرزهای مخازن مکعبی مایع
- بررسی تاثیر مقاومت فشاری بتن در پاسخ دینامیکی س د های بتنی وزنی با مطالعه ی موردی سد سفیدرود
- تاثیر طراحی شهری بر سلامت روان: تحلیل عناصر محیطی و رفاه شهروندان
- کاربرد فناوریهای هوشمند در بهینه سازی مدیریت و برنامه ریزی شهری
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.