تأثیر عملکرد مدیریت شهری بر ارتقا کیفیت زندگی شهروندان مطالعه موردی: شهرجدید گلبهار
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: پنجمین کنفرانس برنامهریزی و مدیریت شهری
- کد COI اختصاصی: URBANPLANING05_064
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 2127
نویسندگان
دانشیار جغرافیا و برنامه ریزی روستایی- دانشگاه فردوسی مشهد
دانشجوی دکترای جغرافیا و برنامه ریزی شهری – دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران
چکیده
بالاترین هدف توسعه و مدیریت شهری، بهبود کیفیت زندگی و خوشبختی شهروندان است؛ حال آنکه کیفیت زندگی مفهومی چندبعدی است و جنبههای مختلفی را در برمیگیرد. با توجه به این که یکی از دلائل شکل گی ریشهرهای جدید در ایران، طراحی محیط های برنامه ریزی شده و مطلوب برای ساکنان آن بوده، پیگیری این موضوع که شرکت عمران شهرهای جدید تا چه اندازه توانسته است رضایت مندی شهروندان را فراهم نماید، می تواند موردتوجه قرار گیرد. بنابراین، در این پژوهش تلاش می شود ضمن بررسی رابطه، میزان اثرگ ذاری عملکرد مد یریت شهری بر کیفیت زندگی از نگاه شهروندان مورد مطالعه قرار گیرد. روش تحقیق در این مطالعه تجربی و دربخش هایی توصیفی- تحلیلی است که برای گردآوری اطلاعات با استفاده از روش های میدانی (پرسشنامه) از ۲۵۱خانوار شهری نمونه، پرسشگری به عمل آمده است. نتایج نشان می دهد رابطه ی معناداری بین عملکرد مد یریت شهری با کیفیت ذهنی و عینی زندگی از دیدگاه شهروندان با ضریب همبستگی 0/802وجود دارد. فراهم نمودن خدمات شهری توسط شرکت عمران با42/3درصد بیشترین تأثیر مسقیم را بر کیفیت زندگی شهروندان بر جا ی گذاشته است. با توجه به یافته های پژوهش، راهکارهایی از قبیل ایجاد زیرساخت ها و تجهیزات شهری، ارائه خدمات شهر ی گوناگون، بسط و گسترش روحیه ی شادابی، امیدواری، اعتماد اجتماعی و تلاش در جهت زیباسازی سیما و منظر شهری با هدف افزایش سطح رضایت مندی ساکنین و غیره در شهر جدید گلبهار پیشنهاد شده است.کلیدواژه ها
تأسیسات و تجهیزات شهری، خدمات شهری، کیفیت عینی زندگی، کیفیت ذهنی زندگیمقالات مرتبط جدید
- بررسی علل وقوع و پیشگیری از سقوط در کارگاه های ساختمانی
- بررسی تاثیر جداسازهای لاستیکی بر پاسخ لرزهای مخازن مکعبی مایع
- بررسی تاثیر مقاومت فشاری بتن در پاسخ دینامیکی س د های بتنی وزنی با مطالعه ی موردی سد سفیدرود
- تاثیر طراحی شهری بر سلامت روان: تحلیل عناصر محیطی و رفاه شهروندان
- کاربرد فناوریهای هوشمند در بهینه سازی مدیریت و برنامه ریزی شهری
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.