بررسی تاثیر یادگیری مشارکتی بر کیفیت زندگی مدرسه ای و اشتیاق به یادگیری دانش آموزان
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: ششمین همایش ملی پژوهش های حرفه ای در روانشناسی و مشاوره با رویکرد از نگاه معلم
- کد COI اختصاصی: CFTP10_0025
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 77
نویسندگان
کارشناسی آموزش ابتدایی ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج ، ایران
کارشناسی آموزش دینی و عربی ، دانشگاه فرهنگیان ، پردیس شهید مدرس ، ایران
کارشناسی آموزش زبان و ادبیات فارسی ، دانشگاه فرهنگیان ، پردیس شهید مدرس ، ایران
چکیده
یادگیری مشارکتی به عنوان یکی از روشهای نوین تدریس ، تاثیرات قابل توجهی بر زندگی تحصیلی دانش آموزان دارد. در این روش، دانش آموزان به صورت گروهی و با همکاری یکدیگر به یادگیری می پردازند که این فرایند به صورت معناداری بر جنبه های مختلف تحصیلی و روانی آنان تاثیر می گذارد. لذا هدف اصلی این مقاله بررسی تاثیر یادگیری مشارکتی بر کیفیت زندگی مدرسه ای و اشتیاق به یادگیری دانش آموزان است .پژوهش ازنظر هدف کاربردی بود که به روش همبستگی با استفاده از رگرسیون چندگانه انجام شد. جامعه ی آماری این پژوهش شامل تمام دانش آموزان مقطع ابتدایی استان کردستان بود که با روش نمونه گیری خوشه ای چندمرحله ای ۲۴۰ نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند ابزار گردآوری دادهها پرسشنامه پرسشنامه یادگیری مشارکتی ، پرسشنامه کیفیت زندگی مدرسه ای ،پرسشنامه اشتیاق به تحصیل بود. نتایج پژوهش نشان داد که یادگیری مشارکتی تاثیر مثبت و معنی داری بر اشتیاق به تحصیل و کیفیت زندگی مدرسه ای دارد . یادگیری مشارکتی با تاثیرات مثبت فراوانی که بر انگیزه یادگیری و کیفیت زندگی مدرسه ای دانش آموزان دارد، می تواند به عنوان یکی از روشهای موثر تدریس در مدارس مورد استفاده قرار گیرد. این روش نه تنها به بهبود عملکرد تحصیلی دانش آموزان کمک می کند، بلکه باعث توسعه مهارتهای اجتماعی و ارتقای کیفیت کلی زندگی آنان در محیط مدرسه می شود.کلیدواژه ها
یادگیری مشارکتی ، کیفیت زندگی مدرسه ای ، اشتیاق به تحصیلمقالات مرتبط جدید
- نقش هوش مصنوعی در شخصی سازی فرآیندهای آموزشی
- بررسی کاربرد و اثر بخشی بازی های رایانه ای موثر بر درمان کودکان دارای نشانه های اختلال کم توجهی- بیش فعالی (یک مرور نظام مند)
- بررسی رابطه بهزیستی روانشناختی و تاب آوری با کیفیت زندگی معلمان مشهد
- توانمندسازی و توسعه حرفهای معلمان دارای دانش آموز با نیازهای ویژه
- اثربخشی مداخله اموزش ارتباط بدون خشونت برمهارت های بین فردی و تاب آوری در کودکان کار
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.