تحلیل نقش سرمایه اجتماعی در حکمرانی مطلوب شهر
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: پنجمین کنفرانس برنامهریزی و مدیریت شهری
- کد COI اختصاصی: URBANPLANING05_053
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1728
نویسندگان
استادیاردانشگاه فردوسی مشهد
استادیاردانشگاه فرهنگیان مشهد
دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیای سیاسی
چکیده
امروزه با افزایش جمعیت شهری و عقلانیت ابزاری و سودمدار فضای شهربه کالایی قابل خرید وفروش و مالکیت فردی تبدیل شده است و نابرابری های اقتصادی و اسیب های اجتماعی زیادی را به همراه آورده است که موجب از هم پاشیده شدن اجتماعات محلی در شهر های بزرگ و زوال حوزه عمومی و درنهایت تهدید شهر نشینی گردیده است. ابزار لازم برای رهایی ازاین بن بست بیگانگی اجتماعی درشهرهای معاصر همانا احیای اجتماعات محلی و برقراری حوزه عمومی از رهگذر آن است.نتایج بررسی ها در مقاله حاضر نشان می دهد که سرمایه اجتماعی یکی ازسرمایه های پنهان است که با ارتقای همکاری اعضای جامعه باعث پایین امدن سطح هزینه ها و تبادلات و ارتباطات می شود که با رونق گرفتن اجتماعات محلی یک حلقه ارتباطی بوجود می آید که درتصمیم گیری های شهری نهادهای جامعه مدنی بخش خصوصی درکنار دولت و شهرداری نقش موثری می کنند. در این مقاله نقش سرمایه اجتماعی در ایجاد حکمرانی مطلوب شهری مورد بررسی و تحلیل قرار گرفته است و با ارایه یک مدل به تجزیه و تحلیل این نوع حکمرانی با تاکید برسرمایه اجتماعی پرداخته ایمکلیدواژه ها
سرمایه اجتماعی، حکمرانی شهری، حکومت محلیمقالات مرتبط جدید
- نقش تعامل شهروندان با شهرداری جهت توسعه و آبادانی شهرهای تازه تاسیس
- امکانسنجی پیاده سازی فناوریهای نوین و پایدار برای بهبود مدیریت هوشمند شهری
- طراحی مناطق بهینه باغات خانواده شهر شیراز با استفاده از سیستم اطلاعات مکانی و روش تحلیل سلسله مراتبی
- نگاهی به روش های طراحی معماری از دیدگاه جفری برادبنت
- تاثیر فناوریهای نوظهور ساختوساز بر بافت شهر ی: یکپارچگ ی، چالش ها و فرصت ها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.