بررسی جامعه شناختی بازخورد مدرنیته بر سبک زندگی دینی
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: چهاردهمین کنفرانس بین المللی علوم انسانی، اجتماعی و سبک زندگی
- کد COI اختصاصی: HSLCONF14_060
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 105
نویسندگان
دکتری جامعه شناسی فرهنگی، واحد علوم و تحقیقات تهران، دبیرآموزش و پرورش
چکیده
در نگاهی به سبک زندگی ایرانی در می یابیم که از آغاز تاریخ بشر دین به عنوان یکی از شاخصهای اصلی بر ابعادهستی شناسی، معرفت شناسی و انسان شناسی بر زندگی انسان حاکم بوده است. هدف مقاله حاضرآن است به بررسی بازخوردمدرنیته بر سبک زندگی دینی و کارکرد مسجد بپردازد. حال سوال اصلی پژوهش این است که بازخورد مدرنیته چه تاثیری برسبک زندگی دینی در ایران داشته است؟ عوامل اصلی پیدایش این چالش چیست؟ در جستج وی پاسخ به سوال مطرح شده ازاین فرضیه کمک گرفته شده است که کاهش سبک زندگی دینی در ایران تحت تاثیر تمرکز مولفه های مدرنیته در ایران شکلگرفته است و حداقل چهار عامل عینی، در زمینه های گرایش به تفکرات اومانیستی، سکولاریستی، فمینیستی و پست مدرن درتفوق فرهنگ مدرنیته بر سبک زندگی دینی نقش اساسی را ایفا کردهاند. روش مورد استفاده در این پژوهش از نوع توصیفی -تحلیلی میباشد. روش گردآوری اطلاعات به صورت کتابخانه ای و مجموعه ی مقالات علمی انجام گرفته است. پیشنهاد پژوهشبر مبنای همین فرضیه جهت برون رفت از چنین ساختاری این است که هر چه مولفه های دینی و کارکرد مسجد افزایش یابداز قدرت مدرنیته در سبک زندگی افراد کاسته می شود و بر عکس.کلیدواژه ها
سبک زندگی دینی، مسجد، مدرنیته، پدیده نوظهوراطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.