شبیه سازی و بهینه سازی سیستم ترکیبی تجدیدپذیر جهت تامین انرژی الکتریکی و گرمایی دانشکده فنی و مهندسی گرگان، دانشگاه گلستان

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: مجله مکانیک سازه ها و شاره ها، دوره: 14، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_JSFM-14-3_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 165
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد شکی

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشکده فنی و مهندسی گرگان، دانشگاه گلستان، گرگان؛ ایران

سید محمد جواد حسینی کهساری

دانشیار، دانشکده فنی و مهندسی گرگان، دانشگاه گلستان، گرگان؛ ایران

مهدی عیسی پور

دانشجوی دکتری، دانشکده مهندسی شیمی و نفت، دانشگاه کلگری، کلگری، آلبرتا؛ کانادا

چکیده

امروزه با توجه به افزایش جمعیت، مصرف روزافزون برق و استفاده گسترده از تجهیزات پیشرفته، نیاز به انرژی روز به روز در حال افزایش است. آسیب های زیست محیطی ناشی از استفاده از سوخت های فسیلی، به همراه پیامدهای اقتصادی و سیاسی مرتبط در کشورهای سراسر جهان، منجر به یافتن منابع انرژی جایگزین شده است. یکی از مهمترین مزایای منابع انرژی تجدیدپذیر این است که می توانند دیگر منابع انرژی ترکیب شده و سیستم های تجدیدپذیر ترکیبی را ایجاد کنند. سیستم های ترکیبی تجدیدپذیر تجهیزاتی هستند که بیش از یک منبع تولید انرژی کار می کنندتا بار الکتریکی و گرمایی مورد نیاز را تامین نمایند. در این مقاله، با استفاده از نرم افزار هومر برای تامین انرژی دانشکده فنی دانشگاه گلستان واقع در شهر گرگان یک سیستم ترکیبی تجدیدپذیر طراحی شده است. این سیستم با استفاده از پنل خورشیدی، توربین بادی، دیزل ژنراتور و با مشارکت شبکه برق مورد نیاز مجموعه را تامین می کند. همچنین با استفاده از بویلر و کنترل کننده گرما، گرمایش موردنیاز سیستم تامین می شود. نتایج حاکی از آن است که سیستم بهینه دارای هزینه فعلی کل ۲۱۴۲۶۶ دلار، هزینه تولید هر کیلووات ساعت انرژی برابر با ۰۱۵۹/۰ دلار، سهم مشارکت منابع تجدیدپذیر ۷/۷۱ % می باشد. همچنین نتایج آنالیز حساسیت نشان می دهد که با افزایش نرخ تورم به ۲۰% مقدار هزینه فعلی کل پروژه نیز ۱۶% افزایش می یابد..

کلیدواژه ها

سیستم ترکیبی تجدیدپذیر, انرژی خورشیدی, انرژی پاک, تامین همزمان برق و گرما, انرژی تجدیدپذیر

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.