بی زمانی اسطوره یی- کهن الگویی در اشعار فروغ فرخ زاد
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: فصلنامه غالب، دوره: 12، شماره: 2
- کد COI اختصاصی: JR_GHALEB-12-2_002
- زبان مقاله: انگلیسی
- تعداد مشاهده: 141
نویسندگان
پوهنتون علامه طباطبائی
پوهنتون الزهراء
چکیده
در دنیای امروز نقد اسطوره یی- کهن الگویی به عنوان یکی از روی کردهای پژوهشی در علوم انسانی موردتوجه اندیشه مندان این حوزه دانشی قرار گرفته است. زمان یکی از کهن الگوهای اسطوره یی است، که در متون ادبی بازتاب گسترده یی یافته است و در ارتباط با این کهن الگو در واکاوی های اسطوره یی، ما با امری به عنوان بی زمانی مواجه می شویم. بی زمانی به اموری گفته می شود که خارج از تاریخ روی می دهند؛ یعنی مسائلی که در هیچ کتاب تاریخی ثبت نشده اند؛ اما هم واره در زنده گی و اندیشه بشر تاثیرگذار هستند. با بررسی شعر فروغ فرخ زاد دریافتیم که او دلهره زمان و گذشت زمان را به صورت خودآگاه و ناخودآگاه وارد شعرش کرده است؛ پس از طرح پرسش و بیان فرضیه های پژوهش و نیز معرفی آثار پژوهشی مشابه این جستار، به مبانی نظری مرتبط با موضوع واکاوی پرداختیم و سپس با توجه به مبانی نظری، شعرهایی را که دربردارنده کهن الگوی زمان با مفهوم بی زمانی بوده اند واکاوی کردیم و به این نتیجه رسیدیم که: فرخ زاد با داشتن زبانی ساده، مفاهیم عمیقی را وارد شعر خود کرده است و ذهن جست وجوگر او هم واره در پی این است که از قراردادها فراتر برود. در این پژوهش از نظریه های اسطوره شناسانی همانند لوی استراوس، میرچا الیاده و کارل گوستاو یونگ بهره بردیم. روش کار در این پژوهش توصیفی- تحلیلی است و در آن کوشیده شده است تا مفاهیم و واژه های مربوط به بی زمانی اسطوره یی- کهن الگویی در اشعار فروغ فرخ زاد واکاوی شود.در دنیای امروز نقد اسطوره یی- کهن الگویی به عنوان یکی از روی کردهای پژوهشی در علوم انسانی موردتوجه اندیشه مندان این حوزه دانشی قرار گرفته است. زمان یکی از کهن الگوهای اسطوره یی است، که در متون ادبی بازتاب گسترده یی یافته است و در ارتباط با این کهن الگو در واکاوی های اسطوره یی، ما با امری به عنوان بی زمانی مواجه می شویم. بی زمانی به اموری گفته می شود که خارج از تاریخ روی می دهند؛ یعنی مسائلی که در هیچ کتاب تاریخی ثبت نشده اند؛ اما هم واره در زنده گی و اندیشه بشر تاثیرگذار هستند. با بررسی شعر فروغ فرخ زاد دریافتیم که او دلهره زمان و گذشت زمان را به صورت خودآگاه و ناخودآگاه وارد شعرش کرده است؛ پس از طرح پرسش و بیان فرضیه های پژوهش و نیز معرفی آثار پژوهشی مشابه این جستار، به مبانی نظری مرتبط با موضوع واکاوی پرداختیم و سپس با توجه به مبانی نظری، شعرهایی را که دربردارنده کهن الگوی زمان با مفهوم بی زمانی بوده اند واکاوی کردیم و به این نتیجه رسیدیم که: فرخ زاد با داشتن زبانی ساده، مفاهیم عمیقی را وارد شعر خود کرده است و ذهن جست وجوگر او هم واره در پی این است که از قراردادها فراتر برود. در این پژوهش از نظریه های اسطوره شناسانی همانند لوی استراوس، میرچا الیاده و کارل گوستاو یونگ بهره بردیم. روش کار در این پژوهش توصیفی- تحلیلی است و در آن کوشیده شده است تا مفاهیم و واژه های مربوط به بی زمانی اسطوره یی- کهن الگویی در اشعار فروغ فرخ زاد واکاوی شود.کلیدواژه ها
نقد اسطوره یی- کهن الگویی، زمان، بی زمانی، فروغ فرخ زاداطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.