طراحی چارچوب کارکردهای گزارشگری پارانوئید و بررسی تاثیر آن بر لنگرهای ذهنی سهامداران
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: مجله پژوهش های کاربردی در گزارشگری مالی، دوره: 13، شماره: 1
- کد COI اختصاصی: JR_ARFR-13-1_012
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 89
نویسندگان
دانشجوی دکتری، گروه حسابداری، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایران
استادیار، گروه حسابداری، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایران
دانشیار، گروه حسابداری، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایران
چکیده
هدف این مطالعه طراحی چارچوب کارکردهای گزارشگری پارانوئید و بررسی تاثیر آن بر لنگرهای ذهنی سهامداران می باشد. روش شناسی این مطالعه توسعه ای/کاربردی است، زیرا ضمن ارائه ی یک چارچوب اکتشافی از کارکردهای گزارشگری پارانوئید، مبنی بر ایجاد یک انسجام شناختی از فراگیری اطلاعات، به دنبال بررسی تاثیر آن بر محرک های لنگر ذهنی سهامداران می باشد. ابزار پژوهش در بخش کیفی، مصاحبه و تمرکز بر فرآیند گرندد تئوری جهت ارائه ی یک مدل چند بعدی در خصوص کارکردهای گزارشگری پارانوئید می باشد تا براساس سنجش پایایی ابعاد شناسایی شده، جهت آزمون فرضیه پژوهش در بخش کمی، امکان تدوین پرسشنامه محقق ساخت وجود داشته باشد. در ادامه نیز از طریق تمرکز بر پرسشنامه استاندارد وانگ (۲۰۲۳) برای سنجش لنگر ذهنی سهامداران، مطالعه به واسطه ی تحلیل حداقل مربعات جزئی (PLS) فرضیه پژوهش را مورد بررسی قرار داد. نتایج در بخش کیفی طی ۱۳ مصاحبه حکایت از شناسایی ۳ مقوله، ۶ مولفه و ۳۹ مضمون مفهومی دارد که با انجام دو مرحله تحلیل دلفی و حذف ۸ مضمون، نسبت به ارائه ی چارچوب نظری اقدام شد. نتایج در بخش کمی نیز نشان داد، کارکردهای گزارشگری پارانوئید بر محرک بودن لنگر ذهنی در تصمیم گیری های هیجانی سهامداران، تاثیر منفی و معناداری دارد. در واقع نتایج کسب شده نشان می دهد کارکردهای ذهنی در تصمیم گیری تحت وجود گستردگی اطلاعات افشاء شده از طریق کارکردهای پارانوئید، لنگرهای مبتنی بر تجارب گذشته ی سهامداران را تغییر می دهد و به واسطه ی حجم اطلاعات ارائه شده از مجموع گزارش های مالی توسط شرکت ها، ریسک های سرمایه گذاری کاهش می یابد.کلیدواژه ها
گزارشگری پارانوئید, لنگر ذهنی, تصمیم گیری احساسیاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.