طراحی مدل بازاریابی کارآفرینانه با رویکرد بهبود عملکرد سازمانی

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: فصلنامه تخصصی رشد فناوری، دوره: 20، شماره: 78
  • کد COI اختصاصی: JR_TD-20-78_010
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 91
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

جواد متولی طاهر

دانشجو دکتری مدیریت بازرگانی، گروه مدیریت بازاریابی، واحد ساری، دانشگاه آزاد اسلامی، ساری، ایران.

محمدرضا اقبال

استادیار گروه مدیریت، واحد ساری،دانشگاه آزاداسلامی ،ساری،ایران

مجید فتاحی

استادیار گروه مدیریت، واحد ساری،دانشگاه آزاد اسلامی ،ساری،ایران

چکیده

هدف این پژوهش طراحی مدل بازاریابی کارآفرینانه با رویکرد بهبود عملکرد سازمانی بود. این پژوهش به صورت توصیفی و آمیخته اکتشافی انجام شده است. در بخش کیفی، جهت شناسایی مولفه ها به مصاحبه با ۱۰ خبره دانشگاهی حوزه بازاریابی و کارآفرینی که به روش قضاوتی هدفمند انتخاب گردیدند، پرداخته شد. نمونه آماری در بخش کمی شامل ۱۷۴ نفر از مدیران (عالی، میانی، عملیاتی) سازمان تامین اجتماعی بود که به روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب گردیدند. یافته های بخش کیفی نشان می دهد این مدل دارای عوامل علی (جهت گیری کارآفرینانه، ذهنیت کارآفرینانه، نگرش های کارآفرینانه، تفکرات فرصت طلبانه)، عوامل مداخله گر (سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی، ماهیت سازمان های دولتی)، عوامل زمینه ای (ارزش های فردی مدیران کارآفرین، قابلیت های کارآفرینی مدیران، بازاریابی نوآورانه، قابلیت نفوذ در ساختار، ساختار سازمانی، بستر فرهنگی کارآفرینانه)، راهبردها (مهندسی مجدد فرایندهای سازمانی، ساختار سازمانی منعطف، ظرفیت سازی بازاریابی پویا، ایجاد سازمان مسئولیت پذیر اجتماعی، استفاده از بازاریابی شبکه های اجتماعی، ایجاد خدمات نوین) و پیامدها (بهینه سازی تصمیم گیری، تمایل به خطرپذیری، افزایش ارزش بازار سازمان، بهبود شهرت سازمانی، پویایی راهبردی، رشد و تعالی سازمان) است و بازاریابی کارآفرینانه دارای ابعاد (ارزش گرایی، مشتری گرایی، نوآوری گرایی و کارآفرینی گرایی) می باشد. همچنین یافته های بخش کمی، نشان می دهد ارزش گرایی، مشتری گرایی، نوآوری گرایی، کارآفرینی گرایی و عوامل علی به ترتیب به میزان ۶۳۱/۰، ۷۴۱/۰، ۵۸۲/۰، ۴۸۹/۰ و ۵۵۱/۰ بر بازاریابی کارآفرینانه تاثیر دارند و عوامل مداخله گر و زمینه ای و بازاریابی کارآفرینانه به ترتیب به میزان ۳۵۰/۰ و ۳۶۳/۰ و ۳۲۸/۰ بر راهبردها تاثیرگذار هستند و راهبردها نیز به میزان ۷۱۹/۰ بر پیامدها تاثیر می گذارند.

کلیدواژه ها

بازاریابی کارآفرینانه؛ عملکرد سازمانی؛ تامین اجتماعی؛ آمیخته اکتشافی؛ هدفمند.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.