بررسی چینه شناسی سازند هرمز در گنبد نمکی چیرو

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: اولین همایش زمین شناسی فلات ایران
  • کد COI اختصاصی: PLATEAU01_083
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1858
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد داستانپور

رئیس موسسه آموزش عالی کرمان

علی مهرابی نژاد

دانشجوی دکتری چینه شناسی

شهباز رادفر

استادیار،دانشگاه شهید باهنر کرمان

محمدرضا وزیری

دانشیار،دانشگاه شهید باهنر کرمان

چکیده

به منظور شناسایی هرچه بهتر سازند هرمز ازلحاظ چینه شناسی سعی بران شد تا با بررسی های چینه شناسی گنبد نمکی چیرو به این مهم دست یافت دراین راستا با استفاده ازتکنیک پردازش تصاویر ماهواره ای و انجام مطالعات دورسنجی درمنطقه و علاوه برآن انجام مطالعات صحرایی این گنبد نمکی مورد بررسی قرارگرفت براین اساس می توان سازند هرمز را به چهارواحد تقسیم نمود درپایین ترین بخش توده نمک قرار گرفته که مرز زیرین نمک رخنمونندارد بروی نمک ترکیبی ازمیان لایه های شیلی قهوه ای تا سیاه رنگ مارن و خاک سرخ مشاهده میگردد و سنگهای آهکی سیاه رنگ را میتوان به واحد سوم تقسیم کرد ودرنهایت ازسنگ های اتشفشانی ریولیتی و ریوداسیت میتوان به آخرین لایه اشاره نمود بنابراین باوجود به همریختگی که درنظر اول درگنبدهای نمکی مشاهده میشود میتوان نظم مشخصی ازلحاظ چینه شناسی درآن تعیین کرد.

کلیدواژه ها

سازند هرمز، گنبدنمکی، سنجش ازدور، چینه شناسی، تصاویر ماهواره ای

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.