بررسی تطبیقی عنصر هدف در برنامه درسی رسمی آموزش علوم تجربی ایران با ژاپن ، آلمان، انگلستان ،فرانسه و آمریکا

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: فصلنامه جامعه شناسی سیاسی ایران، دوره: 5، شماره: 5
  • کد COI اختصاصی: JR_JOU-5-5_050
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 146
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محسن یزدان پناه

دانشجوی دکترای برنامه ریزی درسی دانشگاه شیراز

رحمت اله مرزوقی

.عضو هیئت علمی دانشگاه شیراز

چکیده

تحقیق حاضر با هدف مطالعه تطبیقی عنصر هدف در برنامه درسی رسمی آموزش علوم تجربی در مقطع ابتدایی ایران با کشورهای ژاپن، آلمان، انگلستان، فرانسه و آمریکا طراحی و اجرا گردید. روش تحقیق در این پژوهش با رویکرد تطبیقی، یک مطالعه ی کیفی بود که بصورت پژوهشی توصیفی–تحلیلی به کمک الگوی بردی و در چهار مرحله توصیف، تفسیر، همجواری و مقایسه انجام شد. بدین منظوربرای مطالعه ی عنصر هدف ، با تحلیل سند برنامه درسی ملی هر یک از کشورهای یاد شده، شباهت ها و تفاوت های بین اهداف آنها و مهمترین اهداف برنامه درسی رسمی آموزش علوم تجربی در مقطع ابتدایی این کشورها مشخص گردید. نتایج تحقیق حاضر نشان داد که شباهت ها و تفاوت هایی در خصوص اهداف آموزش علوم تجربی در این کشورها وجود دارد. ازجمله تفاوت اهداف، بیشتر در حوزه علوم فیزیکی ، شیمی و نجوم و همچنین استفاده از فناوریهای روز به عنوان یک ابزار کمکی در بحث آموزش علوم مساله ای بود که در تمامی کشورها به یک اندازه مدنظر قرار نگرفته بود . اما در شباهتها ، حوزه علوم زیستی و علوم زمین ، مواد، طبیعت و موجودات زنده از جمله مسائلی بودند که در اهداف آموزش علوم تمامی کشورها ، به اندازه کافی مورد توجه قرار گرفته و به نظر می رسد با توجه به کارکردها و نیاز دانش آموزان به آگاهی از مواد، طبیعت و موجودات زنده، حضور این مباحث در سرفصل های درسی به عنوان یک مساله مهم و ضروری کاملا درک شده بود.

کلیدواژه ها

" آموزش علوم تجربی", مطالعه تطبیقی ", برنامه درسی", عنصر هدف", سند برنامه درسی ملی"

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.