اعتبارسنجی شاخص های زیست محیطی در نظام سلامت کشور
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: فصلنامه پژوهش های نوین در ارزیابی عملکرد، دوره: 3، شماره: 2
- کد COI اختصاصی: JR_MRPE-3-2_006
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 61
نویسندگان
کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی ایرانشهر، ایرانشهر، ایران.
دانشگاه آزاد اسلامی، واحد زاهدان، زاهدان، ایران.
دانشگاه آزاد اسلامی، واحد زاهدان، زاهدان، ایران.
دانشگاه آزاد اسلامی، واحد زاهدان، زاهدان، ایران.
دانشگاه آزاد اسلامی، واحد زاهدان، زاهدان، ایران.
چکیده
هدف: توجه به شاخص های زیست محیطی و گزارشگری پایندگی در نظام سلامت به عنوان یک مضمون موردتوجه قرار گرفته است. اطمینان از بهبود عملکرد محیطی در جهان برای محافظت کشورها از جمعیت خود در برابر سایر خطرات بهداشت عمومی ضروری است. پژوهش حاضر باهدف اعتبارسنجی شاخص های زیست محیطی در نظام سلامت کشور انجام شده است.روش شناسی پژوهش: روش پژوهش به صورت آمیخته (کیفی و کمی) بوده و در سال ۱۴۰۲ صورت گرفته است. در بخش کیفی از طریق روش مصاحبه با ۱۵ نفر از خبرگان به روش نظریه داده بنیاد، شاخص های زیست محیطی استخراج گردید و در بخش کمی جهت اعتبار سنجی شاخص ها از طریق توزیع پرسشنامه محقق ساخته بین ۲۱۷ نفر از مدیران شاغل در نظام سلامت، اعضای هیئت علمی خبره و حسابرسان ناظر در نظام سلامت کشور توزیع گردید. از ضریب آلفای کرونباخ جهت سنجش پایایی سوال های پرسشنامه، آزمون کولموگروف اسمیرنوف جهت نرمال بودن داده ها و آزمون t جهت اعتبار سنجی شاخص ها استفاده گردید.یافته ها: نتایج تجزیه وتحلیل داده ها نشان می دهد که جامعه آماری پژوهش کلیه سوال های پژوهش را مورد تایید قرار داده اند؛ زیرا آماره میانگین بزرگ تر از ۳ بوده، مقادیر سطح معنی داری به دست آمده نیز کمتر از ۰۵/۰ و آماره t بیشتر از ۹۶/۱ به دست آمده است؛ بنابراین، شاخص های زیست محیطی در نظام سلامت کشور از اعتبار لازم برخوردار می باشد.اصالت/ارزش افزوده علمی: توجه به شاخص های زیست محیطی در نظام سلامت کشور، به دولت و مسئولان سلامت کشور کمک می کند تا عملکرد سیستم سلامت را بهبود بخشند و بهترین تصمیمات را برای بهبود سلامت جامعه بگیرند. همچنین، نظام سلامت کشور برای بهبود عملکرد سیستم می تواند از شاخص های پژوهش برای جلوگیری از شیوع بیماری و عوامل زیست محیطی استفاده نماید.کلیدواژه ها
شاخص, زیست محیطی, نظام سلامتاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.