بررسی خصوصیات زیستی و شرایط پرورش آزمایشگاهی سن شکارگر Rhynocoris iracundus فعال روی توده های بنه خجیر

  • سال انتشار: 1388
  • محل انتشار: مجله تحقیقات حمایت و حفاظت جنگلها و مراتع ایران، دوره: 7، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_IJFRPR-7-1_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 131
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

R. Omid

نویسنده مسئول، مربی پژوهش، موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور، تهران، ص. پ. ۱۱۶-۱۳۱۸۵

E. Azizkhani

استادیار پژوهش، موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور، تهران، ص. پ. ۱۱۶-۱۳۱۸۵

H. Askari

استادیار پژوهش، موسسه تحقیقات گیاهپزشکی کشور، تهران، ص. پ. ۱۴۵۴-۱۹۳۹۵

V. R. Moniri

مربی پژوهش، موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور. تهران، ص. پ. ۱۱۶-۱۳۱۸۵

چکیده

دو گونه پروانه برگخوار .Ocneria terebinthina Stgr و Thaumetopoea solitaria Freverاز مهمترین آفات درختان بنه هستند. سن شکارگرPoda  Rhynocoris iracundusاز منطقه حفاظت شده خجیر در حال تغذیه از لارو دو برگخوار فوق جمع آوری گردید. این شکارگر از خانواده Reduviidae بوده و بسیار پراشتها می باشد و در مراحل پورگی و حشره کامل به شدت از لاروهای آفات تغذیه می کند. برای مطالعه زیست شناسی این شکارگر، تعدادی از حشرات کامل آنها از منطقه حفاظت شده خجیر جمع آوری گردیده و در آزمایشگاه (حرارت  °C۲±۲۵ و رطوبت ۶۰-۵۰ درصد) روی لاروهای آفت انباری بید آرد (Ephestia kuehniella Zeller) و همچنین روی جگر مرغ پرورش داده شد. هر حشره ماده ۵۰ تا ۸۵ تخم به صورت دسته ای می گذارد (۴/۱۴±۳/۷۳SD=±X). طول دوره جنینی این شکارگر ۲/۲±۳/۱۰ روز است. این حشره دارای ۶ سن پورگی است که حدودا دو ماه به طول می انجامد. طول عمر حشرات کامل نیز بسیار متفاوت بوده و از ۱۳ تا ۳۷ (۱۰±۱/۲۴) روز متغیر بود. در ضمن این حشره دیاپوز اجباری نداشته و در شرایط مناسب می توان در تمام طول سال به پرورش و تکثیر آن مبادرت نمود. پوره های این سن شکارگر دارای رفتار همخواری۱ بوده و حتی در مواردی با وجود غذای کافی، اقدام به تغذیه از سایر پوره های هم گونه خود می کردند. برخی از حشرات ماده نیز پس از جفت گیری، از افراد نر تغذیه می نمایند.

کلیدواژه ها

سن شکارگر, Rhynocoris iracundus, زیست شناسی, کنترل بیولوژیک, بید آرد

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.