کاربرد تالاب ها در تصفیه فاضلاب مطالعه موردی: مدلسازی سیستم تالابی در تصفیه فاضلاب صنعتی شهر مشهد

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین همایش حفاظت از تالاب ها واکوسیستم های آبی
  • کد COI اختصاصی: PWAE01_121
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1419
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

منیره محمودی

محمد شکوهیان

چکیده

افزایش جمعیت و ارتقاء سطح زندگی از یک سو و گسترش روزافزون آلودگی منابع آبی از سوی دیگر، ضرورت استفاده مجدداز آبهای آلوده را در مصارفی همچون کشاورزی و صنعت چندین برابر کرده است. از طرف دیگر برای پیشگیری از اشاعهبیماری ها و حفظ سلامت انسان و محیط زیست ناگزیر به تصفیه فاضلاب های آلوده هستیم. با عنایت به اینکه کشور ایران در اقلیمی نسبتاً خشک قرار دارد و از لحاظ منابع آبی در مضیقه می باشد باید بکوشیم تا حد امکان منابع آبی موجود را حفظکنیم. یکی از اکوسیستم های بسیار پیچیده ی طبیعی و در عین حال ساده، تالاب ها هستند که گزینه مناسبی برای استفادهجهت تصفیه فاضلاب ها علی الخصوص در مراحل تصفیه پیشرفته می باشند. روش های مدرن و صنعتی تصفیه آبهای آلوده پرهزینه اند و نیاز به متخصصین ماهر دارند. برای رفع چنین مشکلی، سالهاست که کارشناسان، بر روی روش های طبیعیتصفیه آبهای آلوده مطالعاتی انجام داده اند تا علاوه بر کاهش هزینه ها از کاربری آسان این روش ها نیز بهره گیرند، اگرچه تالا ب ها وسعت چندانی ندارند اما به علت داشتن ویژگی های منحصر به فرد بوم شناختی، خاک، آب و هوا و نیز از جهات اقتصادی، اجتمایی، بیوووژیکی، زیبایی شناختی، علمی و تفرجگاهی دارای ارزش بسیار هستند. این مقاله عملکرد تالاب ها راکه در برخی شرایط می تواند یکی از بهترین روش های پالایش آبهای آلوده باشد، مورد بررسی قرار می دهد و در ادامه عملکرد سیستم تالابی با جریان زیرسطحی افقی برای تصفیه فاضلاب صنعتی و به منظور تخمین مقدار COD در خروجی سیستم، با استفاده از شبکه های عصبی مصنوعی ارزیابی می گردد. شبکه مورد استفاده یک شبکه MLP با ساختار : 35:5 می باشد. اطلاعاتمورد استفاده برای آموزش و تست شبکه شامل 323 مجموعه می باشد که طی دو سال اندازه گیری گردیده است. هر کدام از مجموعه ها 3 پارامتر ورودی و یک پارامتر خروجی را در بر می گیرند. 08 ٪ داده ها برای آموزش و 28 ٪ داده ها برای تست شبکه تقسیم بندی گردیده است. پارامترهای ورودی عبارتند از 5 T ، pH ، CODin و پارامتر خروجی CODout می باشد. ضریب رگرسیون برای مجموعه تست R2=0.7729 می باشد. مقادیر MSE=0.0377 ، MAE=0.1545 بدست آمد

کلیدواژه ها

تالاب، تصفیه فاضلاب، گیاهان تالابی، مدلسازی، شبکه های عصبی، شبکه MLP

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.