ارزیابی و بررسی تاثیر میزان موفقیت تالابهای استان فارس در توسعه اکوتوریسم منطقه با استفاده از مدل تاپسیس

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین همایش حفاظت از تالاب ها واکوسیستم های آبی
  • کد COI اختصاصی: PWAE01_080
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1093
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

غریب فاضل نیا

استادیار گروه جغرافیا و برنامه ریزی روستایی دانشگاه زابل.

الهام جلیلی جهرمی

دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی روستایی، دانشگاه زابل.

علی عالی

دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری، دانشگاه زابل

چکیده

امروزه صنعت گردشگری یکی از اشتغالزاترین و پر درآمد ترین فعالیتهای اقتصادی است و پیشبینی میشود که در هزاره سوم فعالیت غالب اقتصادی در جهان باشد چرا که کشورهای جهان بخصوص کشورهای در حال توسعه تلاش گسترده ای در جهت توریست به اشکال مختلف مینماید و فواید آن به لحاظ اقتصادی، فرهنگی اجتماعی نصیب کشور و مردمان سرزمین - خود گردیدهاند و موجب رفاه آسایش و شناخت و حفظ یادمانهای تاریخی و تفریحی کشور خود شده اند. از مهم ترین مسائلی که طی دهه های اخیر باعث توسعه و پیشرفت شهرهای کوچک و بزرگ گشته، رشد و توسعه گردشگری میباشد. شهرها با امکانات و خدماتی که ارائه می دهند، همواره پذیرای افرادی بوده اند که بدانها وارد میشوند. مقاله حاضر با هدف ارزیابی و بررسی میزان موفقیت تالابهای استان فارس در توسعه اکوتوریسم منطقه با استفاده از مدل TOPISI در استان فارسطراحی شده است روش تحقیق توصیفی تحلیلی مبتنی بر پژوهشهای کتابخانهای و برای جمعآوری دادهها از اطلاعات میدانی استفاده شده است. نتایج به دست آمده از مدل TOPSIS ، سلسله مراتب و اولویتبندی تالابهای استان فارس به این صورت A1> A3> A2 نشان میدهد. بنابراین A1 ، )تالاب پریشان( در رتبه 1 A3 ، )تالاب کمجان( در رتبه 2 A2 )بختگان( در رتبه 3 قرار میگیرد

کلیدواژه ها

گردشگری، تالاب، استان فارس، مدل تاپسیس

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.